• UA
  • RU
  • Рулет з лаваша із сирно-ягідною начинкою – легка випічка

    Калорійність цього рулету зовсім невелика, а усі інгредієнти – корисні та натуральні. З такою смачною випічкою ви точно не погладшаєте! Тож це рецепт здорового харчування.

    Треба сказати, варіантів начинок для рулетів існує безліч. У запропонованому варіанті до сиру можна додавати різні ягоди, фрукти, овочі, зелень тощо.

          Складові:

    • лаваш – 1 листок
    • сир 5% – 300 гр.
    • ягоди – 350 гр.
    • яйце – 1 шт.
    • цукор – 50 гр. (25 гр. – у начинку, інші 25 гр. для ягід)
    • крохмаль – 2 ч.л. без верху
    • ванілін – 1 гр.

    Спосіб приготування:

    Готуємо начинку: до сиру додаємо яєчний білок, цукор і ванілін, гарно перемішуємо. Начинка повинна бути пастоподібною, щоб її було зручно намазувати на лаваш.

    Ріжемо лаваш на частини такого розміру, якими приблизно вбачаємо майбутні рулети. Далі наносимо начинку на лаваш тонким шаром, трохи відступивши від країв.

    Зверху рівномірно посипаємо ягодами.

    Краще брати кислу, свіжу або заморожену. І притрушуємо ягоди невеликою кількістю цукру та крохмалю, який не дасть ягідному соку витекти.

    Згортаємо рулети та кладемо на деко. Змащуємо верх жовтком. В процесі приготування він не тільки створить приємну хрумку скоринку, а і не дозволить тісту лаваша швидко намокнути.

    Запікаємо при 180 градусах протягом 30-35 хвилин.

    Даємо трохи охолонути рулетам в духовці, а потім виймаємо та подаємо до столу легкий і корисний десерт. Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити