• UA
  • RU
  • Традиційний рецепт грецького салату від Євгена Клопотенка

    23 Квітня, 2023

    Класичний грецький салат – це проста та смачна страва, яка складається зі свіжих овочів, сиру, заправляється оливковою олією.

    Цей салат є відмінним джерелом вітамінів та мінералів, а також він дуже смачний. Рецептом традиційного грецького салату поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко.

    Інгредієнти:

    • 200 г томатів чері або 2 томати
    • 1 великий огірок
    • 1 солодкий перець
    • ½ червоної цибулі
    • 50 г оливок без кісточок
    • 200 г сиру фета
    • 1-2 ч. л. орегано
    • 3-4 ст. л. оливкової олії
    • сіль до смаку

     

    Приготування:

    Крок 1. Візьміть глибоку миску або салатницю. Всі інгредієнти салату нарізайте та одразу перекладайте в неї. Якщо готуєте салат взимку, використовуйте томати чері, вони все ж таки смачніші та ароматніші за тепличні. У сезон овочів використовуйте будь-які томати, головне – м’ясистих сортів. Візьміть 200 г томатів чері або 2 середні томати. Перші помийте та розріжте навпіл. Якщо використовуєте звичайні томати, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та наріжте середніми кубиками. Перекладіть у миску.

    Крок 2. Огірок помийте, розріжте навпіл, а потім наріжте кожну половинку півкільцями товщиною 0,5 см. Якщо потрібно, очистьте шкірку огірка. Перекладіть у миску до томатів.

    Крок 3. Солодкий перець помийте, розріжте навпіл, видаліть плодоніжку та насіння, а потім наріжте кубиком приблизно такого розміру, як і томати, якщо використовували звичайні, а не чері. У традиційному рецепті грецького салату використовується зелений солодкий перець, але можна замінити його червоним, помаранчевим або жовтим. Нарізаний перець перекладіть у миску.

    як приготувати класичний грецький салат

    Крок 4. Половину червоної цибулі наріжте або півкільцями, або пір’ям. Також перекладіть у миску до всіх інгредієнтів салату.

    Крок 5. Якщо готуєте грецький салат у порційних тарілках, шматок фети покладіть зверху на овочі. Потім кожен, хто куштуватиме страву, сам наріже сир так, як йому заманеться. Якщо готуєте грецький салат на загальний стіл, 200 г сиру фети наріжте великим кубиком. Але додайте в миску в останню чергу.

    Крок 6. До всіх овочів додайте 50 г оливок без кісточок.

    Крок 7. Посипте салат 1-2 ч. л. сухого орегано.

    Крок 8. Заправте 3-4 ст. л. оливкової олії. Акуратно перемішайте, використовуючи дві ложки.

    Крок 9. Додайте в миску нарізану кубиками фету. Акуратно перемішайте, щоб шматочки фети залишилися цілими. Соліть салат в останню чергу, оскільки через цей інгредієнт овочі почнуть пускати сік. Пам’ятайте, що й фета, і оливки – солоні, тому спочатку спробуйте салат, а потім додавайте сіль.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Дніпровський силач став українцем із найбільшою кількістю рекордів Гіннеса

    27 квітня у Києві відбувся Чемпіонат України зі стронгмену. Під час Ігор Дмитро Грунський з...

    Кам’янчанка стала віце-чемпіонкою світу з черлідингу

    Український дует у складі майстрів спорту України міжнародного класу Єлизавети Тимофєєвої із Кам’янського та Анастасії...

    27 квітня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    27 квітня в Україні день нюху. У вірян вшановують пам’ять праведного Лазаря. Іменини святкують Антон...

    Міський голова Андрій Білоусов зустрівся з Михайлом Карпенком – представником Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Дніпропетровській області

    Обговорювались питання, пов’язані з військовими та їх родинами, співпрацю щодо повернення військовополонених, підтримку вимушених переселенців,...

    Смак Грузії: ліниві хачапурі на бігу

    Хачапурі, зберігаючи в собі багатовікову традицію грузинської кухні, завжди вражали своїм багатством смаку. Ці смачні...