Варити нічого не треба: найпростіший рецепт смачного овочевого салату на зиму

18 Липня, 2023 | Здоров'я |

Літо – сезон різноманітних овочів. Саме час приготувати корисний салат на зиму, в якому можна поєднати багато вітамінних інгредієнтів.

Тим паче, що салат "Літній" від "Бабусиних рецептів" не лише смачний, а й легко готується. Вам навіть не доведеться нічого варити – треба просто порізати всі овочі, покласти їх у банки та взимку пригощати гостей смаколиками, ніби щойно зірваними з грядки.

Як приготувати

Інгредієнти:

  • свіжі помідори – 3 кг;
  • свіжі огірки – 1 кг;
  • перець болгарський великий – 6 штук (3 червоні та 3 жовті або зелені);
  • морква – 1 шт. (за бажанням)
  • цибуля ріпчаста — 3 — 4 штуки;
  • часник – 1 головка;
  • кінза, петрушка, кріп – по 1 пучку;
  • гострий перець – 1-2 штуки;
  • соняшникова олія – 1/2 склянки;
  • чорний перець горошком – 10 шт.;
  • сіль – на свій смак;
  • цукор;
  • оцет 9%-ний.

Спосіб приготування:

Усі складові ріжемо як зазвичай на салат: помідори часточками, огірки кружальцями, цибулю півкільцями, болгарський перець – як забажаєте.

До овочів додати подрібнений часник і зелень. За смаком посолити, додати олію, перемішати. Далі залишаємо його на 20-30 хвилин, щоб салат дав сік.

У чисті та сухі банки покласти по кілька горошин чорного перцю, по листку лаврового листа, а потім закладаємо сам салат разом із соком.

До кожної банки додати по 1 чайній ложці цукру на 1 літр салату.

Поставити банки салату стерилізуватися. Через 35 хвилин додати у кожну 1 чайну ложку оцту і закатати.

Фото: babusyni-retsepty

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити