Варити нічого не треба: найпростіший рецепт смачного овочевого салату на зиму
Літо – сезон різноманітних овочів. Саме час приготувати корисний салат на зиму, в якому можна поєднати багато вітамінних інгредієнтів.
Тим паче, що салат "Літній" від “Бабусиних рецептів” не лише смачний, а й легко готується. Вам навіть не доведеться нічого варити – треба просто порізати всі овочі, покласти їх у банки та взимку пригощати гостей смаколиками, ніби щойно зірваними з грядки.
Як приготувати
Інгредієнти:
- свіжі помідори – 3 кг;
- свіжі огірки – 1 кг;
- перець болгарський великий – 6 штук (3 червоні та 3 жовті або зелені);
- морква – 1 шт. (за бажанням)
- цибуля ріпчаста — 3 — 4 штуки;
- часник – 1 головка;
- кінза, петрушка, кріп – по 1 пучку;
- гострий перець – 1-2 штуки;
- соняшникова олія – 1/2 склянки;
- чорний перець горошком – 10 шт.;
- сіль – на свій смак;
- цукор;
- оцет 9%-ний.
Спосіб приготування:
Усі складові ріжемо як зазвичай на салат: помідори часточками, огірки кружальцями, цибулю півкільцями, болгарський перець – як забажаєте.
До овочів додати подрібнений часник і зелень. За смаком посолити, додати олію, перемішати. Далі залишаємо його на 20-30 хвилин, щоб салат дав сік.
У чисті та сухі банки покласти по кілька горошин чорного перцю, по листку лаврового листа, а потім закладаємо сам салат разом із соком.
До кожної банки додати по 1 чайній ложці цукру на 1 літр салату.
Поставити банки салату стерилізуватися. Через 35 хвилин додати у кожну 1 чайну ложку оцту і закатати.
Фото: babusyni-retsepty
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram