Як кам’янчанам освіжитись у спеку – секрети приготування крижаного мохіто
Стовпчики термометрів знову поповзли вгору. Тож саме час шукати рецепти смачних прохолодних коктейлів, які допоможуть освіжитися.
Найкращим варіантом для багатьох стане безалкогольний мохіто, який бадьорить та заряджає енергією.
На сьогодні існує безліч варіантів цього літнього напою. Цитрусові та м’ята роблять мохіто ароматним і смачним, а холодний лід у його складі чудово рятує від спеки. При приготуванні напою використовуються різні фрукти і ягоди (апельсин, гранат, а також виноград, малина, полуниця та інші).
А головне – його легко приготувати у домашніх умовах. Пропонуємо кілька смачних варіантів. Обирайте один або робіть кожен по черзі аби обрати найбільш вподобаний.
Класичний безалкогольний мохіто
Інгредієнти:
- Sprite (або інший газований напій з лимонним смаком) — 600 мл.
- лайм — 1 шт.
- лимони — 1/2 шт.
- м’ята (листя) — 20 гр.
- цукор (краще тростинний) — 1 ст. л.
- лід
Спосіб приготування:
М’яту, лайм, лимон і м’яту промити холодною водою та обсушити паперовим рушником.
Цитрусові нарізати тонкими півкільцями або четвертинками. Форма нарізки тут не відіграє принципової ролі та на смак напою не вплине.
Скласти нарізані фрукти у ємність, додати цукор. Тростинний цукор кращий тим, що надасть готовому напою карамельні нотки. Можна використовувати замінник цукру.
Далі додати листя м’яти, заздалегідь порвані на шматочки вручну або дрібно нарізані ножем. Їх можна також розтерти у ступці, щоб отримати сік, який вилити до решти інгредієнтів.
М’яту, лимон і лайм ретельно розім’яти виделкою або ложкою. Головне, щоб із них виділився сік, тоді готовий коктейль вийде ароматнішим та з більш насиченим смаком.
Готову суміш розкласти по келихах або високих склянках і залити газованим напоєм. Можна використовувати не лише Sprite, але й звичайну газовану воду без смаку.
Половину льоду перекласти в чашу блендера та збити до стану великої крихти. Подрібнити лід можна й іншим способом: завернути кубики в рушник і трохи побити їх чимось важким. Додати крижану крихту (приблизно 0,75 об’єму келиха), а також цілі кубики льоду до напою.
Ділимось маленьким лайфхаком: щоб крига вийшла прозорою, для її приготування потрібно використовувати холодну кип’ячену або негазовану очищену воду. Водопровідна вода не підходить, оскільки вона може зіпсувати напій неприємним присмаком. Кип’ятити воду варто приблизно дві хвилини, після чого охолодити та повторити кип’ятіння. Дати прохолонути до кімнатної температури, розлити її у форми для льоду та відправити у морозилку.
Напій можна прикрасити цілими кружальцями лайма та листочками м’яти. Пити краще одразу після приготування, доки лід не розтанув. Подавати напій із коктейльною соломинкою.
Порада: щоб під час того, як ви п’єте, мохіто не ставав менш солодким, попередньо помістіть Sprite у морозильну камеру і використовуйте замість кубиків льоду.
Безалкогольний мохіто з вишнею
Для приготування вам знадобиться:
- заморожена вишня – 70 гр.
- лайм – 1 шт.
- м’ята свіжа – 15 гр.
- апельсин – 1 шт.
- вода з газом – 320 мл.
- цукор (білий або коричневий) – 20 гр.
М’яту помістити в келих та розім’яти дерев’яним столовим прибором.
Дістати з вишні кісточки, з’єднати ягоди з тростинним цукром, подрібнити в ступці до отримання рідкої суміші. Додати до м’яти.
Розрізати лайм на 3 частини, дві з яких однакового розміру, а третя менша (для прикрашання). Вичавити з двох частин сік, цедру покласти до келиха, розім’яти. Те ж саме зробити з апельсином, додавши до келиха чверть цедри.
Покласти колотий лід та залити всі компоненти газованою водою.
І останній штрих: прикрасити келих листочком м’яти і шматочком лайма, вставити трубочку та приступити до дегустації.
Грейпфрутовий мохіто
Складові:
- цукор – 1/3 склянки
- вода питна – півсклянки
- вода газована – 1,5 л.
- м’ята – 1 пучок
- червоний грейпфрут – 1 шт.
- лід.
У каструльку наливаємо питну воду та насипаємо цукор. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо листя м’яти, закриваємо кришку і залишаємо на 10 хвилин. Проціджуємо і охолоджуємо. У нас вийде солодкий м’ятний сироп.
Чистимо грейпфрут, акуратно видаляючи з нього білі прожилки, щоб коктейль не вийшов занадто гірким.
Тепер беремо красиві келихи. У кожен кладемо по 2-3 часточки грейпфрута. Додаємо лід.
Окремо змішуємо м’ятний сироп і мінеральну воду та наливаємо суміш у келихи. Прикрашаємо грейпфрутовий мохіто листочками м’яти. Смачного!
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram