Смачний та ароматний крафін до Великодніх свят: покроковий рецепт
За останні роки все більш відомою стає нетрадиційна паска крафін. Відомо, що вона родом з Австралії. ЇЇ прийнято вважати чимось середнім між круасаном та маффіном. Саме тому вона має таку незвичайну назву.
Тож якщо ви бажаєте серед традиційних пасок приготувати на Великдень і щось незвичайне – пропонуємо вам достатньо простий рецепт смачної паски крафін.
Складові:
Для тіста
- 300 г борошна 2 ст. ложки (для опари);
- 100 г цукру;
- ½ стакана молока;
- 150 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 2 жовтка (білки не знадобляться);
- 2 ч.л. сухих дріжджів;
- 1 ч.л. ванільного цукру;
- сіль.
Для начинки (можете використовувати будь-який із варантів)
- цукати;
- в’ялена вишня або журавлина;
- родзинки чи курага;
- дропси молочного шоколаду;
- асорті з декількох компонентів на ваш смак
Приготування:
Готуємо опару. Для цього у мисці змішати тепле молоко, дріжджі, та по дві ложки цукру і борошна. Залишити у теплому місці приблизно на пів години.
В іншій мисці за допомогою міксера змішати яйце, жовтки, цукор, дрібку солі та ванільний цукор до утворення пишної маси.
До яєчно-цукрової суміші додати опару та ретельно перемішати.
Далі, повільно додаючи борошно, замісити тісто.
В кінці додати 50г розтопленого масла. Накрити тісто та відправити в тепле місце десь на півтори години. Воно повинно збільшитись в два, або навіть в три рази.
Формуємо краффіни. Поділити тісто на три однакові частини. Кожну частину розкатати тонким шаром (приблизно 20х30 см).
Добре змастити м’яким вершковим маслом та рівномірно присипати начинкою.
Згорнути тісто в рулет з довгого краю.
Рулет розрізати на дві рівні частини паралельно довгому краю, але різати не до кінця. Залишити 2-3 см. Одну частину загорнути по спіралі (як равлика). Другу частину також закрутити спіраллю навколо першою.
Викласти паски у форми, змащені олією. Та залишити у теплому місці десь на пів години, аби тісто ще трохи піднялось.
Розігріти духовку до 180°. Випікати паски приблизно 35-40 хвилин. Порада: якщо верхівки стають занадто рум’яними, накрити паски фольгою.
Дістати готові крафіни з духової шафи та дати їм охолонути. За бажанням присипати цукровою пудрою або пелюстками мигдалю.
Смачного!
Раніше ми писали: Оригінальні крашанки: цікаві способи пофарбувати великодні яйця