Смачний та ароматний крафін до Великодніх свят: покроковий рецепт

18 Квітня, 2024 |

За останні роки все більш відомою стає нетрадиційна паска крафін. Відомо, що вона родом з Австралії. ЇЇ прийнято вважати чимось середнім між круасаном та маффіном. Саме тому вона має таку незвичайну назву.

Тож якщо ви бажаєте серед традиційних пасок приготувати на Великдень і щось незвичайне – пропонуємо вам достатньо простий рецепт смачної паски крафін.

Складові:

Для тіста

  • 300 г борошна 2 ст. ложки (для опари);
  • 100 г цукру;
  • ½ стакана молока;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 2 жовтка (білки не знадобляться);
  • 2 ч.л. сухих дріжджів;
  • 1 ч.л. ванільного цукру;
  • сіль.

Для начинки (можете використовувати будь-який із варантів)

  • цукати;
  • в’ялена вишня або журавлина;
  • родзинки чи курага;
  • дропси молочного шоколаду;
  • асорті з декількох компонентів на ваш смак

Приготування:

Готуємо опару. Для цього у мисці змішати тепле молоко, дріжджі, та по дві ложки цукру і борошна. Залишити у теплому місці приблизно на пів години.

В іншій мисці за допомогою міксера змішати яйце, жовтки, цукор, дрібку солі та ванільний цукор до утворення пишної маси.

До яєчно-цукрової суміші додати опару та ретельно перемішати.

Далі, повільно додаючи борошно, замісити тісто.

В кінці додати 50г розтопленого масла. Накрити тісто та відправити в тепле місце десь на півтори години. Воно повинно збільшитись в два, або навіть в три рази.

Формуємо краффіни. Поділити тісто на три однакові частини. Кожну частину розкатати тонким шаром (приблизно 20х30 см).

Готуємо крафін / Фото: з мережі

Добре змастити м’яким вершковим маслом та рівномірно присипати начинкою.

Згорнути тісто в рулет з довгого краю.

Готуємо крафін / Фото: з мережі

Рулет розрізати на дві рівні частини паралельно довгому краю, але різати не до кінця. Залишити 2-3 см. Одну частину загорнути по спіралі (як равлика). Другу частину також закрутити спіраллю навколо першою.

Викласти паски у форми, змащені олією. Та залишити у теплому місці десь на пів години, аби тісто ще трохи піднялось.

Розігріти духовку до 180°. Випікати паски приблизно 35-40 хвилин. Порада: якщо верхівки стають занадто рум’яними, накрити паски фольгою.

Дістати готові крафіни з духової шафи та дати їм охолонути. За бажанням присипати цукровою пудрою або пелюстками мигдалю.

Смачного!

Раніше ми писали: Оригінальні крашанки: цікаві способи пофарбувати великодні яйця

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

В Одесі через необережний крок загинула 13-річна дівчинка

Дві 13-річні одеситки пішли погуляти до одного з покинутих санаторіїв. Дівчата піднялись сходами закинутого комплексу,...

Ніжно та оригінально: салат с персиками та моцарелою

У салаті ідеально поєднується солодкість персиків, витриманий і насичений смак в’яленої шинки, а також ніжність...

Ніжна ягідна випічка: класичний рецепт шарлотки з вишнями

Коли чуємо “шарлотка”, то на думку спадає лише бісквітний пиріг з яблуками. Сьогодні поекспериментуємо з...

Майже кожного дня у пожежах заживо гинуть дикі тварини

В Україні з початку поточного року вже згоріли майже 26 тисяч гектарів землі. Про це повідомили у...

Увага розшук: у Кам’янському зникла 15-річна дівчина (Оновлено)

Поліцейські Кам’янського розшукують 15-річну Дар’ю Плужник. 19 липня дівчина пішла з місця мешкання по вул....