Встигніть до кінця травня: які квіти висаджувати найближчим часом

Загалом травень часто рекомендують фахівці як ідеальний час для посадки квітів. Тепла і сонячна погода допомагає їм швидще прорости. А який вид обирати – розкажемо далі детальніше.

Чорнобривці

Фото: UkrMedia
Фото: UkrMedia

Невибагливі у догляді, швидко ростуть і довго прикрашають клумби – це все про чорнобривці. Дані квіти є символом лева і на мові квітів мають значення відваги і мужності. Бажано саджати у дерновий ґрунт на сонячній ділянці.

Лаванда

Фото: Вікна
Фото: Вікна

Неймовірно запашну лаванду бажано саджати на освітленій ділянці. Вона радуватиме вас своїм неповторним запахом якщо отримує достатньо сонця і тепла. Лаванда природний інсектицид. Якщо посадити її поруч із трояндою, лаванда збереже її від шкідників на безпечній відстані.

Цинія

Фото: з мережі
Фото: з мережі

Яскрава квітка цинія прикрасить будь-яку клумбу. Ці рослини люблять поживний та добре зволожений ґрунт. Їх рекомендовано підживлювати лише у випадку, якщо земля на присадибній ділянці буде не дуже родючою. Квіти після посадки треба підливати, бо вони не люблять посухи. До речі, в Україні ці квіти часто називають майори або майорці.

Раніше ми повідомляли:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити