• UA
  • RU
  • Робимо заготовки на зиму: шовковичне варення з секретним інгредієнтом

    Хочеться зберегти смак та соковитої солодкої шовковиці якнайдовше, тому пропонуємо вам приготувати варення. Секретний інгредієнт цього десерту – лимон. Його ароматна цедра і сік роблять набагато виразнішим і яскравішим делікатний смак соковитих ягід.

    Складові:

    • 1 кг ягід шовковиці (тутовника);
    • 800 г цукру;
    • 1 лимон.

    Приготування:

    • Ягоди переберіть, промийте під холодною водою і обсушіть. У велику каструлю шарами викладіть ягоди та цукор.
    • Накрийте каструлю кришкою і залиште її в прохолодному місці на 8-10 годин, щоб ягоди пустили сік.
    • Гострим ножем зніміть цедру з лимона, вичавіть із нього сік.
    • Каструлю з ягодами поставте на невеликий вогонь, періодично помішуючи, доведіть варення до кипіння.
    • Варіть ягоди 30-40 хвилин, потім додайте в каструлю лимонну цедру, готуйте варення ще 20-30 хвилин до загустіння сиропу.
    • Варення зніміть із вогню, видаліть цедру, додайте лимонний сік, перемішайте. Розлийте варення по стерилізованих банках.

    Смачного!

    Раніше ми писали: Легкий рецепт улюбленого десерту: тертий пиріг з варенням

    Робимо заготовки на зиму: шовковичне варення з секретним інгредієнтом / Фото: samiysmak

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити