Робимо заготовки на зиму: шовковичне варення з секретним інгредієнтом
Хочеться зберегти смак та соковитої солодкої шовковиці якнайдовше, тому пропонуємо вам приготувати варення. Секретний інгредієнт цього десерту – лимон. Його ароматна цедра і сік роблять набагато виразнішим і яскравішим делікатний смак соковитих ягід.
Складові:
- 1 кг ягід шовковиці (тутовника);
- 800 г цукру;
- 1 лимон.
Приготування:
- Ягоди переберіть, промийте під холодною водою і обсушіть. У велику каструлю шарами викладіть ягоди та цукор.
- Накрийте каструлю кришкою і залиште її в прохолодному місці на 8-10 годин, щоб ягоди пустили сік.
- Гострим ножем зніміть цедру з лимона, вичавіть із нього сік.
- Каструлю з ягодами поставте на невеликий вогонь, періодично помішуючи, доведіть варення до кипіння.
- Варіть ягоди 30-40 хвилин, потім додайте в каструлю лимонну цедру, готуйте варення ще 20-30 хвилин до загустіння сиропу.
- Варення зніміть із вогню, видаліть цедру, додайте лимонний сік, перемішайте. Розлийте варення по стерилізованих банках.
Смачного!
Раніше ми писали: Легкий рецепт улюбленого десерту: тертий пиріг з варенням