Апетитна заміна звичайного хліба: запечені картопляні скони
Якщо хочете замінити звичайний хліб на здивувати близьких цікавою новою стравою, спробуйте приготувати ці золотисті шотландські коржі. Ідеально з ковбасками, яєчнею або густим рагу.
Складові:
- 450 г картоплі;
- сіль за смаком;
- 2 ст. ложки + для змащування вершкового масла;
- 125 г борошна;
- 1 яйце;
- 1 ч. ложка розпушувача.
Приготування:
Картоплю очистіть, відваріть у киплячій підсоленій воді до готовності, відкиньте на друшляк і обсушіть.
Розімніть картоплю в пюре. Розтопіть вершкове масло. Розігрійте духовку до 200 °С.
З’єднайте пюре з маслом, борошном, яйцем і розпушувачем, додайте сіль за смаком і замісіть липке тісто.
Присипте стіл борошном і розділіть тісто на 3-4 кулі. Розкачайте кожен шматок у корж товщиною 1 см.
Кожен коржик розріжте на 4 частини. Змастіть деко вершковим маслом.
Скони викладіть на деко і запікайте в духовці 20 хвилин до золотистого кольору.
Скони можна приготувати на сковороді. Для цього обсмажуйте їх на вершковому маслі по 5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.