• UA
  • RU
  • Ні краплі олії: корисний перекус родом зі сходу

    Сьогодні ми поговоримо про фалафель – це арабська страва, що є кульками з нуту, обсмаженими в олії. Традиційно фалафель готують з відвареного турецького гороху – нуту або бобів, рідше з квасолі. Нут дуже корисний і низькокалорійний, він містить всі необхідні амінокислоти для людини. У ньому міститься корисний для імунітету та крові калій та магній.

    Але традиційний східний фалафель можна зробити кориснішим, не смажачи його у фритюрі. У результаті вийде не тільки смачний, а й корисний перекус.

    Складові:

    • 2 склянки нуту;
    • 170 г арахісу;
    • 1 цибулина;
    • 2 зубчики часнику;
    • 1 пучок петрушки;
    • 1 ст. ложка борошна;
    • 1 ч. ложка паприки;
    • 1 ч. ложка кумину меленого;
    • 1 ч. ложка розпушувача.

    Приготування:

    Зваріть нут. Краще, щоб він злегка розварився.

    Довести нут до потрібної кондиції допоможе ½ чайної ложки соди – додайте її у воду після закипання.

    Розварений нут пропустіть через м’ясорубку або збийте в пасту блендером разом з арахісом. Додайте решту інгредієнтів, попередньо нарізавши цибулю та часник.

    Ретельно перемішайте все руками, щоб рівномірно розподілити розпушувач у загальній масі продуктів. Додайте зелень. Перемішайте ще раз.

    Формуємо кульки фалафелю / Фото: Depositphotos

    Отриману масу розділіть на 24 рівні порції та скачайте кожну в кулю змащеними водою долонями. Викладіть кульки фалафеля на промаслений пергамент.

    Випікайте за 200 °C протягом 15-20 хвилин.

    Подавайте просто так, зі сметанними соусами, хумусом і чатні або обертайте в піту разом з улюбленими овочами. Смачного!

    Ні краплі олії: корисний перекус родом зі сходу / Фото: з мережі

    Раніше ми писали: Натуральне, корисне, солоденьке: добірка рецептів домашнього морозива

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити