Ні краплі олії: корисний перекус родом зі сходу

Сьогодні ми поговоримо про фалафель – це арабська страва, що є кульками з нуту, обсмаженими в олії. Традиційно фалафель готують з відвареного турецького гороху – нуту або бобів, рідше з квасолі. Нут дуже корисний і низькокалорійний, він містить всі необхідні амінокислоти для людини. У ньому міститься корисний для імунітету та крові калій та магній.

Але традиційний східний фалафель можна зробити кориснішим, не смажачи його у фритюрі. У результаті вийде не тільки смачний, а й корисний перекус.

Складові:

  • 2 склянки нуту;
  • 170 г арахісу;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 ст. ложка борошна;
  • 1 ч. ложка паприки;
  • 1 ч. ложка кумину меленого;
  • 1 ч. ложка розпушувача.

Приготування:

Зваріть нут. Краще, щоб він злегка розварився.

Довести нут до потрібної кондиції допоможе ½ чайної ложки соди – додайте її у воду після закипання.

Розварений нут пропустіть через м’ясорубку або збийте в пасту блендером разом з арахісом. Додайте решту інгредієнтів, попередньо нарізавши цибулю та часник.

Ретельно перемішайте все руками, щоб рівномірно розподілити розпушувач у загальній масі продуктів. Додайте зелень. Перемішайте ще раз.

Формуємо кульки фалафелю / Фото: Depositphotos

Отриману масу розділіть на 24 рівні порції та скачайте кожну в кулю змащеними водою долонями. Викладіть кульки фалафеля на промаслений пергамент.

Випікайте за 200 °C протягом 15-20 хвилин.

Подавайте просто так, зі сметанними соусами, хумусом і чатні або обертайте в піту разом з улюбленими овочами. Смачного!

Ні краплі олії: корисний перекус родом зі сходу / Фото: з мережі

Раніше ми писали: Натуральне, корисне, солоденьке: добірка рецептів домашнього морозива

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити