Ні краплі олії: корисний перекус родом зі сходу
Сьогодні ми поговоримо про фалафель – це арабська страва, що є кульками з нуту, обсмаженими в олії. Традиційно фалафель готують з відвареного турецького гороху – нуту або бобів, рідше з квасолі. Нут дуже корисний і низькокалорійний, він містить всі необхідні амінокислоти для людини. У ньому міститься корисний для імунітету та крові калій та магній.
Але традиційний східний фалафель можна зробити кориснішим, не смажачи його у фритюрі. У результаті вийде не тільки смачний, а й корисний перекус.
Складові:
- 2 склянки нуту;
- 170 г арахісу;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 пучок петрушки;
- 1 ст. ложка борошна;
- 1 ч. ложка паприки;
- 1 ч. ложка кумину меленого;
- 1 ч. ложка розпушувача.
Приготування:
Зваріть нут. Краще, щоб він злегка розварився.
Довести нут до потрібної кондиції допоможе ½ чайної ложки соди – додайте її у воду після закипання.
Розварений нут пропустіть через м’ясорубку або збийте в пасту блендером разом з арахісом. Додайте решту інгредієнтів, попередньо нарізавши цибулю та часник.
Ретельно перемішайте все руками, щоб рівномірно розподілити розпушувач у загальній масі продуктів. Додайте зелень. Перемішайте ще раз.
Отриману масу розділіть на 24 рівні порції та скачайте кожну в кулю змащеними водою долонями. Викладіть кульки фалафеля на промаслений пергамент.
Випікайте за 200 °C протягом 15-20 хвилин.
Подавайте просто так, зі сметанними соусами, хумусом і чатні або обертайте в піту разом з улюбленими овочами. Смачного!
Раніше ми писали: Натуральне, корисне, солоденьке: добірка рецептів домашнього морозива