Встигніть до Трійці: добірка справ, які варто завершити до свята

22 Червня, 2024 |

День Святої Трійці вже завтра – 23 червня. Зазвичай, віруючі люди "готують" дім, завершуючи певні хатні і не тільки справи. Ось добірка найважливіших, які першочергово доводять до кінця перед цим важливим днем.

Приберіть дім зсередини та ззовні

Має бути ретельно чисто! Адже вважається, що зустрічати свято у неприбраній хаті – це надзвичайно погана прикмета. До цього додайте прання рушників, фіранок та гардин.

Закінчіть посівні роботи

Субота перед Трійцею – це останній день, коли ви можете посадити щось на городі. Кажуть, що якщо посадиш до Трійці, а на Зелені свята "замаїш" – усе посаджене неодмінно зійде.

Прикрасьте оселю зеленню

Існує традиція на свято Трійці прикрашати дім зрізаними квітами, гілками дерев та травами. Підлогу також потрібно застелити лепехою, полином чи чебрецем. Також варто оминати осику та вербу, натомість головною завжди вважалась береза.

Пом’яніть померлих

Зе день до Трійці відзначають Троїцьку поминальну суботу. У цей день традиційно потрібно сходити на цвинтар та пом’янути померлих родичів. Це також чудова нагода прибратись на цвинтарі.

Приготуйте святкові страви

Кажуть, якщо на свято Трійці поставити на стіл щедре частування,  тоді рік не знатимете бідності. Тому приготуйте щось з цього списку: кутя, пироги, караваї, мед та інші солодощі.

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити