Напрочуд просто та смачно: рецепт німецького цибулевого пирога
Проста, ситна та смачна страва з продуктів, які завжди під рукою. Начинка з цибулі, яєць, вершків і бекону виходить ніжною і чудово поєднується з підрум’яненим тістом.
Складові:
- 1½ ч. ложки дріжджів швидкорозчинних;
- 400 г борошна;
- 360 мл води;
- 1 ч. ложка солі;
- 4-5 цибулин;
- 50 г бекону;
- 4 ст. ложки олії;
- 2 яйця;
- 180 мл вершків;
- мелений чорний перець за смаком;
- мелений мускатний горіх за смаком;
- кмин за смаком.
Приготування:
Дріжджі з’єднайте з борошном, додайте теплої води з сіллю і замісіть м’яке еластичне тісто.
Покладіть тісто в глибоку миску, накрийте рушником і залиште в теплі на годину.
Цибулю наріжте половинками кілець або менше, бекон – невеликими шматочками.
У глибокій пательні розігрійте 3 столові ложки олії на невеликому вогні та за 15-20 хвилин обсмажте цибулю. Злегка остудіть.
Одне яйце та один жовток збийте з вершками, сіллю, перцем і мускатним горіхом.
Розкачайте тісто в пласт і викладіть у змащену маслом форму для запікання. Відмінно підійде форма розміром 28 х 33 см.
Поверх тіста викладіть цибулю з беконом. Посипте кмином і залийте яєчною сумішшю.
Випікайте приблизно 40 хвилин за температури 175 °С.
Смачного!
Раніше ми писали: Оцінять любителі м’яса: рецепт ситного яловичого хліба