• UA
  • RU
  • Напрочуд просто та смачно: рецепт німецького цибулевого пирога

    Проста, ситна та смачна страва з продуктів, які завжди під рукою. Начинка з цибулі, яєць, вершків і бекону виходить ніжною і чудово поєднується з підрум’яненим тістом.

    Складові:

    • 1½ ч. ложки дріжджів швидкорозчинних;
    • 400 г борошна;
    • 360 мл води;
    • 1 ч. ложка солі;
    • 4-5 цибулин;
    • 50 г бекону;
    • 4 ст. ложки олії;
    • 2 яйця;
    • 180 мл вершків;
    • мелений чорний перець за смаком;
    • мелений мускатний горіх за смаком;
    • кмин за смаком.

    Приготування:

    Дріжджі з’єднайте з борошном, додайте теплої води з сіллю і замісіть м’яке еластичне тісто.

    Покладіть тісто в глибоку миску, накрийте рушником і залиште в теплі на годину.

    Цибулю наріжте половинками кілець або менше, бекон – невеликими шматочками.

    У глибокій пательні розігрійте 3 столові ложки олії на невеликому вогні та за 15-20 хвилин обсмажте цибулю. Злегка остудіть.

    Одне яйце та один жовток збийте з вершками, сіллю, перцем і мускатним горіхом.

    Розкачайте тісто в пласт і викладіть у змащену маслом форму для запікання. Відмінно підійде форма розміром 28 х 33 см.

    Поверх тіста викладіть цибулю з беконом. Посипте кмином і залийте яєчною сумішшю.

    Випікайте приблизно 40 хвилин за температури 175 °С.

    Смачного!

    Раніше ми писали: Оцінять любителі м’яса: рецепт ситного яловичого хліба

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити