Напрочуд просто та смачно: рецепт німецького цибулевого пирога

Проста, ситна та смачна страва з продуктів, які завжди під рукою. Начинка з цибулі, яєць, вершків і бекону виходить ніжною і чудово поєднується з підрум’яненим тістом.

Складові:

  • 1½ ч. ложки дріжджів швидкорозчинних;
  • 400 г борошна;
  • 360 мл води;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 4-5 цибулин;
  • 50 г бекону;
  • 4 ст. ложки олії;
  • 2 яйця;
  • 180 мл вершків;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • мелений мускатний горіх за смаком;
  • кмин за смаком.

Приготування:

Дріжджі з’єднайте з борошном, додайте теплої води з сіллю і замісіть м’яке еластичне тісто.

Покладіть тісто в глибоку миску, накрийте рушником і залиште в теплі на годину.

Цибулю наріжте половинками кілець або менше, бекон – невеликими шматочками.

У глибокій пательні розігрійте 3 столові ложки олії на невеликому вогні та за 15-20 хвилин обсмажте цибулю. Злегка остудіть.

Одне яйце та один жовток збийте з вершками, сіллю, перцем і мускатним горіхом.

Розкачайте тісто в пласт і викладіть у змащену маслом форму для запікання. Відмінно підійде форма розміром 28 х 33 см.

Поверх тіста викладіть цибулю з беконом. Посипте кмином і залийте яєчною сумішшю.

Випікайте приблизно 40 хвилин за температури 175 °С.

Смачного!

Раніше ми писали: Оцінять любителі м’яса: рецепт ситного яловичого хліба

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити