Оцінять любителі м’яса: рецепт ситного яловичого хліба

М’ясний хліб – це унікальне блюдо, яке запікається у вигляді формової цеглинки. Має обсмажену скоринку і неймовірно поживний. Такий хліб дуже популярний у вуличній їжі Німеччини та Австрії. Родзинки цій цікавій страві додає солодкуватий соус на основі кетчупу.

Складові:

  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 900 г яловичого фаршу;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • 2-3 яйця;
  • 3 ст. ложки кетчупу;
  • 80 мл молока;
  • 1½ ч. ложки солі;
  • ¼ ч. ложки чорного меленого перцю;
  • 1½ ч. ложки італійських трав
  • ½ ч. ложки копченої паприки.

Інгредієнти для соусу:

  • 180 г кетчупу;
  • 1½ ч. ложки білого винного оцету;
  • 2 ст. ложки коричневого цукру;
  • 1 ч. ложка сушеного молотого часнику;
  • ¼ ч. ложки солі;
  • ¼ ч. ложки чорного меленого перцю.
Оцінять любителі м’яса: рецепт ситного яловичого хліба / Фото: hlphoto / Shutterstock

Приготування:

Цибулю наріжте дрібними шматочками. Часник пропустіть через прес.

Змішайте фарш із цибулею, часником, сухарями, яйцями, кетчупом, молоком, сіллю, перцем, італійськими травами та паприкою.

Форму для запікання застеліть пергаментом і викладіть у неї фарш.

Для м’ясного хліба відмінно підійде форма розміром 22 × 12 см.

Запікайте м’ясний хліб 40 хвилин за температури 180 °С.

Змішайте кетчуп з оцтом, цукром, часником, сіллю і перцем.

Нанесіть соус на м’ясний хліб і готуйте ще 15-20 хвилин. Перед подачею залиште на 10 хвилин за кімнатної температури.

Смачного!

Раніше ми писали:

До м’яса, сиру та десертів: універсальний соус з порічки

Не тільки м’ясо: що приготувати на природі, крім шашликів

Закарпатський гуляш угорського походження: як приготувати традиційний бограч в домашніх умовах

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити