• UA
  • RU
  • Частуємо пряниками на Медовий Спас: простий рецепт ніжної випічки

    Медові пряники з маком – надзвичайно смачна й ароматна випічка. Солодкі, ніжні, м’які пряники, які просто тануть у роті, зможе приготувати кожен. А прикраса з глазурі допоможе зробити їх красивими, ошатними і в своєму роді унікальними.

    Подавати медові пряники можна з молоком, какао, кавою або чаєм. Відмінно ця випічка вписується також у святкове меню на Медовий Спас.

    Складові:

    • 2 столові ложки цукру;
    • 1 яйце;
    • 450 грам борошна;
    • 2 чайні ложки розпушувача тіста;
    • 30 грамів вершкового масла;
    • 200-250 грам меду;
    • 3 столові ложки маку;
    • спеції за смаком.

    Приготування:

    Поставте на невеликий вогонь каструлю або водяну баню. Додайте туди мед, прянощі, цукор, олію і повільно, помішуючи нагрівайте кілька хвилин до однорідності.

    У борошно розбийте яйце, додайте розпушувач та мак, усе перемішайте і влийте теплу медову масу.

    Накрийте плівкою і поставте в холод на кілька годин, після чого замішайте нелипке тісто.

    Розкачайте тісто завтовшки в кілька сантиметрів, вирізайте або видавлюйте невеликі кружальця і випікайте за 180 градусів Цельсія 10-15 хвилин.

    За бажанням перед подачею полийте цукровою глазур’ю.

    Раніше ми писали: Радіємо рясному врожаю: рецепт повітряного абрикосового пирога

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити