Частуємо пряниками на Медовий Спас: простий рецепт ніжної випічки
Медові пряники з маком – надзвичайно смачна й ароматна випічка. Солодкі, ніжні, м’які пряники, які просто тануть у роті, зможе приготувати кожен. А прикраса з глазурі допоможе зробити їх красивими, ошатними і в своєму роді унікальними.
Подавати медові пряники можна з молоком, какао, кавою або чаєм. Відмінно ця випічка вписується також у святкове меню на Медовий Спас.
Складові:
- 2 столові ложки цукру;
- 1 яйце;
- 450 грам борошна;
- 2 чайні ложки розпушувача тіста;
- 30 грамів вершкового масла;
- 200-250 грам меду;
- 3 столові ложки маку;
- спеції за смаком.
Приготування:
Поставте на невеликий вогонь каструлю або водяну баню. Додайте туди мед, прянощі, цукор, олію і повільно, помішуючи нагрівайте кілька хвилин до однорідності.
У борошно розбийте яйце, додайте розпушувач та мак, усе перемішайте і влийте теплу медову масу.
Накрийте плівкою і поставте в холод на кілька годин, після чого замішайте нелипке тісто.
Розкачайте тісто завтовшки в кілька сантиметрів, вирізайте або видавлюйте невеликі кружальця і випікайте за 180 градусів Цельсія 10-15 хвилин.
За бажанням перед подачею полийте цукровою глазур’ю.
Раніше ми писали: Радіємо рясному врожаю: рецепт повітряного абрикосового пирога