Радіємо рясному врожаю: рецепт повітряного абрикосового пирога
Цьогоріч вперше за багато останніх років, в Україні рясно поспіли абрикоси. Тож потрібно сповна насолодитися медовою ягодою, приготувавши безліч цікавих страв. Сьогодні пропонуємо вам рецепт пирога з абрикосів на кефірі. Випічка виходить ніжною, повітряною і м’якою. Шматочки солодких фруктів ідеально поєднуються з тістом.
Складові:
- 270 г + для посипання борошна;
- 7 г розпушувача;
- 150 г + для змащування вершкового масла;
- 140 г цукру;
- 1 щіпка солі;
- 1 щіпка ваніліну
- 3 яйця;
- 140 мл кефіру;
- 350 г абрикосів.
Приготування:
Інгредієнти для пирога мають бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте з холодильника все необхідне.
З’єднайте просіяне борошно та розпушувач. Міксером збийте розм’якшене масло. Не зупиняючись, поступово всипте цукор, сіль і ванілін.
По черзі введіть яйця, ретельно перемішуючи міксером після кожного додавання. Влийте кефір, збийте, всипте борошно і замісіть однорідне тісто.
Половину абрикосів наріжте дрібними шматочками, а решту – великими. Маленькі шматочки викладіть у тісто та перемішайте.
Форму для випічки змастіть олією та присипте борошном. Викладіть туди тісто. Найкраще підійде посуд діаметром 23 см.
Зверху розкладіть великі шматочки фруктів.
Випікайте за температури 180 °C протягом 50-55 хвилин.
Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки: вона має виходити з пирога сухою.
Після охолодження можна посипати пиріг цукровою пудрою.
Смачного!
Раніше ми писали: Ніжні кнедлики з абрикосами для затишного сніданку