Частуємо пряниками на Медовий Спас: простий рецепт ніжної випічки

Медові пряники з маком – надзвичайно смачна й ароматна випічка. Солодкі, ніжні, м’які пряники, які просто тануть у роті, зможе приготувати кожен. А прикраса з глазурі допоможе зробити їх красивими, ошатними і в своєму роді унікальними.

Подавати медові пряники можна з молоком, какао, кавою або чаєм. Відмінно ця випічка вписується також у святкове меню на Медовий Спас.

Складові:

  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 яйце;
  • 450 грам борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача тіста;
  • 30 грамів вершкового масла;
  • 200-250 грам меду;
  • 3 столові ложки маку;
  • спеції за смаком.

Приготування:

Поставте на невеликий вогонь каструлю або водяну баню. Додайте туди мед, прянощі, цукор, олію і повільно, помішуючи нагрівайте кілька хвилин до однорідності.

У борошно розбийте яйце, додайте розпушувач та мак, усе перемішайте і влийте теплу медову масу.

Накрийте плівкою і поставте в холод на кілька годин, після чого замішайте нелипке тісто.

Розкачайте тісто завтовшки в кілька сантиметрів, вирізайте або видавлюйте невеликі кружальця і випікайте за 180 градусів Цельсія 10-15 хвилин.

За бажанням перед подачею полийте цукровою глазур’ю.

Раніше ми писали: Радіємо рясному врожаю: рецепт повітряного абрикосового пирога

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити