Запалимо по-справжньому: як приготувати пряний каррі з цвітною капустою

Захотілось гостренького? Маємо для вас чудову ідею, як поєднати традиційний класичний каррі із надбаннями сезонного врожаю – цвітною капустою. Завдяки приправі каррі, куркумі, кмину та імбиру страва набуває яскравого аромату.

Складові:

  • 1-2 шматочки курячого філе;
  • 3-4 картоплини;
  • 1 цибулина
  • 200-250 г помідорів;
  • 1 невеликий чилі або інший гострий перець;
  • 1 шматочок свіжого імбиру;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 ст. ложки олії;
  • 1 ч. ложка карі;
  • ½ ч. ложки куркуми;
  • 1 ч. ложка меленого кмину;
  • ½ ч. ложки цукру
  • 350-400 г цвітної капусти;
  • сіль за смаком;
  • сік лайма за смаком;
  • зелень за смаком.

Приготування:

Картоплю та філе наріжте середніми шматочками, цибулю і помідори – дрібними. Чилі розрубайте навпіл.

Імбир натріть на дрібній тертці, достатньо 2 чайних ложок. Часник пропустіть через прес.

У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м’якості.

Додайте часник, імбир, каррі, куркуму та кмин. Готуйте 1 хвилину. Змішайте з помідорами та цукром.

Закиньте туди ж м’ясо, картоплю, цвітну капусту, чилі та трохи солі. Перемішайте і тушкуйте під кришкою на невеликому вогні 25-30 хвилин.

Вийміть чилі. Перед подачею збризніть каррі соком лайма та посипте зеленню.

Смачного!

Раніше ми писали:

Оцінять любителі м’яса: рецепт ситного яловичого хліба

Соковитий м’ясний пиріг: рецепт, який оцінять усі

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити