Запалимо по-справжньому: як приготувати пряний каррі з цвітною капустою
Захотілось гостренького? Маємо для вас чудову ідею, як поєднати традиційний класичний каррі із надбаннями сезонного врожаю – цвітною капустою. Завдяки приправі каррі, куркумі, кмину та імбиру страва набуває яскравого аромату.
Складові:
- 1-2 шматочки курячого філе;
- 3-4 картоплини;
- 1 цибулина
- 200-250 г помідорів;
- 1 невеликий чилі або інший гострий перець;
- 1 шматочок свіжого імбиру;
- 3 зубчики часнику;
- 2 ст. ложки олії;
- 1 ч. ложка карі;
- ½ ч. ложки куркуми;
- 1 ч. ложка меленого кмину;
- ½ ч. ложки цукру
- 350-400 г цвітної капусти;
- сіль за смаком;
- сік лайма за смаком;
- зелень за смаком.
Приготування:
Картоплю та філе наріжте середніми шматочками, цибулю і помідори – дрібними. Чилі розрубайте навпіл.
Імбир натріть на дрібній тертці, достатньо 2 чайних ложок. Часник пропустіть через прес.
У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м’якості.
Додайте часник, імбир, каррі, куркуму та кмин. Готуйте 1 хвилину. Змішайте з помідорами та цукром.
Закиньте туди ж м’ясо, картоплю, цвітну капусту, чилі та трохи солі. Перемішайте і тушкуйте під кришкою на невеликому вогні 25-30 хвилин.
Вийміть чилі. Перед подачею збризніть каррі соком лайма та посипте зеленню.
Смачного!
Раніше ми писали: