Для любителів гострих пряних страв: хе із баклажанів по-корейськи
З усього розмаїття азіатських салатів хе з баклажанів по-корейськи особливо виділяється. Адже крім гостро-солодкого маринаду ще й самі синенькі мають кисло-пряний смак, що надає всьому набору овочів, які входять до складу хе, ексклюзивного, дуже привабливого і ні на що не схожого смаку.
Складові:
- 500 г баклажанів;
- 150 г болгарського перцю;
- 120 г моркви;
- 70 г цибулі;
- 4 зубчики часнику;
- петрушка (або кінза) за смаком;
- 2 стол. л. оцту;
- 40 мл олії
- сіль за смаком;
- 0.5 чайн. л. цукру;
- 2 стол. л. соєвого соусу;
- 1 чайн. л. меленого коріандру;
- перець чилі за смаком.
Приготування:
Підготуйте все необхідне для приготування. Насамперед займемося баклажанами. Наріжте їх невеликими брусочками завширшки близько одного сантиметра, а довжину можна зробити будь-якою за бажанням.
Насипте в чашку з баклажанами одну столову ложку солі, налийте холодної води так, щоб вона повністю покривала синенькі та залиште їх хвилин на двадцять. Це потрібно насамперед для того, щоб під час подальшого обсмажування баклажани вбирали в себе менше олії, плюс солона вода витягне всю гіркоту з плодів.
Після замочування воду злийте, а баклажани злегка відіжміть руками. Морквину, цибулю та часник почистіть. З перців зріжте плодоніжку, а потім видаліть насіння. Усі овочі промийте під проточною водою.
У сковорідці нагрійте рослинну олію. Як вибрати олію для смаження читайте в статті наприкінці рецепта. Обсмажте в ній брусочки. Обов’язково помішуйте, щоб баклажани просмажилися рівномірно. Готуйте до того моменту, коли на синеньких з’являться рум’яні апетитні боки. Якщо у вас не велика сковорідка, то для зручності обсмажуйте синенькі порціями. Викладіть баклажани на сухі серветки, щоб позбутися надлишків жиру. У цей час підготуйте інші компоненти.
Болгарський перець наріжте тонкою соломкою. Для яскравості та краси готового Хе за можливості використовуйте плоди різних кольорів.
Морквину нашаткуйте на тертці для корейської моркви, а цибулю зробіть максимально тонкими півкільцями. Відправте моркву та цибулю в салатницю з болгарським перцем.
Далі йде черга часнику і перцю чилі. Їх найкраще натерти на дрібній тертці, але за бажанням можна нарізати від руки дрібно. Додайте зелень.
Відправте синенькі в салатницю, слідом додайте цукор, соєвий соус, коріандр і оцет.
Все змішайте. Готову страву з баклажанів за бажанням посипте кунжутним насінням. Можна подавати до столу!
Смачного!
Раніше ми писали: