Традиційний український хрусткий десерт – вергуни
08 Вересня, 2024
| Богуш Дарʼя
Традиційна бездріжджова випічка отримала назву вергуни або хрустки – через свою структуру і неймовірний смак. Вперше рецепт цього десерту згадується у кулінарному збірнику "Практична кухня" невістки Івана Франка Ольги. Традиційно тісто різали ромбами, всередині робили надріз і завертали всередину надрізу. Приготуємо?
Інгредієнти:
- сметана – 150 мл;
- йогурт або кефір – 150 мл;
- масло – 25 г;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 50 г;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- борошно – 350-400 г;
- олія для смаження – 0,5 л;
- цукрова пудра для посипання.
Покроковий рецепт
- Яйце збити з цукром. До просіяного борошнавливати сметану, кефір, розтоплене масло та збиті яйця. Замісити тісто та лишити на 30 хв.
- Тісто тонко розкачати та нарізати на смужки. Посередині кожної зробити невеликий розріз і просунути у цей розріз один кінець тіста.
- У розігріту олію вкидати вергуни, обертати, обсмажити до золотистої скоринки.
- Готові хрустки присипати цукровою пудрою.
Смачного!
Це може вас зацікавити
Міський голова Андрій Білоусов привітав кам’янчан з Днем міста.
Сьогодні наше рідне місто відзначає 274-й день народження. "У той час, коли наші захисники і...
Лівобережжя Кам’янського у вихідний осінній день (фото)
Вже другий тиждень осінь панує у рідному місті. Всі помітили як дерева змінили своє вбрання...
17 вересня день народження відзначає відомий журналіст Кам’янського Леонід Бройтман
Леонід Бройтман — це людина, чиє життя є прикладом багатогранності та відданості своїм захопленням. Будучи...
Вишукане поєднання: готуємо сирний пиріг з грушами
Вишуканий пиріг-тарт із класичним поєднанням солодкої соковитої груші і солонуватого сиру підійде як оригінальна закуска...
Морквяно-гарбузовий кекс: цікаве поєднання корисних овочів
Коли здається, що ви вже випробували всі можливі страви з гарбуза, на горизонті з’являється ще...