Східні секрети: готуємо яловичину по-монгольськи
Пропонуємо вам східні секрети приготування апетитної та м’якої яловичини. Тонкі скибочки соковитого м’яса в густому соусі з ароматом імбиру та часнику ідеально поєднуються з відвареним рисом.
Складові:
- 4 зубчики часнику;
- 10 г імбиру;
- 3 ст. ложки олії;
- 120 мл соєвого соусу;
- 60 мл води;
- 100 г коричневого цукру:
- 450 г філе яловичини;
- 40 г кукурудзяного крохмалю;
- 2-3 пера зеленої цибулі.
Приготування:
Часник та імбир очистіть, подрібніть і смажте на 1 столовій ложці рослинної олії 1 хвилину.
Додайте в сковорідку соєвий соус, воду і коричневий цукор, перемішайте, доведіть соус до кипіння і варіть 3-5 хвилин до загустіння.
Яловичину наріжте тонкими скибочками і з усіх боків обсипте крохмалем.
Для цієї страви найкраще підходить м’ясо з нежирних частин яловичини, наприклад пашини.
На сковороді добре розігрійте 1 столову ложку олії, обсмажте половину яловичини до коричневої скоринки на сильному вогні за 2-3 хвилини.
Перекладіть готове м’ясо в миску і приберіть убік. Таким же чином обсмажте другу половину яловичини.
Поверніть м’ясо в сковорідку, змішайте з соусом і тушкуйте ще 5-7 хвилин. Прикрасьте яловичину нарізаною зеленою цибулею.
Раніше ми писали:
Оцінять любителі м’яса: рецепт ситного яловичого хліба
Під силу навіть кухареві-початківцю: рецепт класичного шніцеля з яловичини