• UA
  • RU
  • Східні секрети: готуємо яловичину по-монгольськи

    Пропонуємо вам східні секрети приготування апетитної та м’якої яловичини. Тонкі скибочки соковитого м’яса в густому соусі з ароматом імбиру та часнику ідеально поєднуються з відвареним рисом.

    Складові:

    • 4 зубчики часнику;
    • 10 г імбиру;
    • 3 ст. ложки олії;
    • 120 мл соєвого соусу;
    • 60 мл води;
    • 100 г коричневого цукру:
    • 450 г філе яловичини;
    • 40 г кукурудзяного крохмалю;
    • 2-3 пера зеленої цибулі.

    Приготування:

    Часник та імбир очистіть, подрібніть і смажте на 1 столовій ложці рослинної олії 1 хвилину.

    Додайте в сковорідку соєвий соус, воду і коричневий цукор, перемішайте, доведіть соус до кипіння і варіть 3-5 хвилин до загустіння.

    Яловичину наріжте тонкими скибочками і з усіх боків обсипте крохмалем.

    Для цієї страви найкраще підходить м’ясо з нежирних частин яловичини, наприклад пашини.

    На сковороді добре розігрійте 1 столову ложку олії, обсмажте половину яловичини до коричневої скоринки на сильному вогні за 2-3 хвилини.

    Перекладіть готове м’ясо в миску і приберіть убік. Таким же чином обсмажте другу половину яловичини.

    Поверніть м’ясо в сковорідку, змішайте з соусом і тушкуйте ще 5-7 хвилин. Прикрасьте яловичину нарізаною зеленою цибулею.

    Раніше ми писали:

    Оцінять любителі м’яса: рецепт ситного яловичого хліба

    Під силу навіть кухареві-початківцю: рецепт класичного шніцеля з яловичини

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram