• UA
  • RU
  • Під силу навіть кухареві-початківцю: рецепт класичного шніцеля з яловичини

    Шніцель – це одна з найпопулярніших страв австрійської кухні. Навряд чи знайдеться людина, яка ніколи не чула про цю смачну і просту в приготуванні страву, адже приготування цієї страви не потребує особливих навичок. Дуже соковитий із хрусткою рум’яною скоринкою шніцель із яловичини навряд чи залишить когось байдужим.

    Складові:

    • 450-500 г м’якоті яловичини;
    • 2 яйця;
    • 1 ст. ложка + для смаження рослинної олії;
    • сіль за смаком;
    • перець чорний мелений за смаком;
    • 80 г борошна;
    • 100-150 г панірувальних сухарів.

    Приготування:

    Яловичину розріжте на порційні шматочки.

    Яйця збийте з олією, сіллю та перцем. За бажанням додайте дрібку чебрецю.

    Борошно насипте в одну миску, а панірувальні сухарі – в іншу.

    Кожен шматочок яловичини обваляйте в борошні, опустіть у яйця, покрийте паніруванням і струсіть надлишки.

    У сковороді розігрійте олію на вогні вище середнього. Обсмажуйте шніцелі по кілька хвилин, щоб вони добре підрум’янилися з кожного боку.

    Якщо хочете, перед подачею збризніть шніцелі лимонним соком.

    Смачного!

    Приклад сервірування шніцеля / Фото: Iaroshenko Maryna / Shutterstock

    Раніше ми писали: Подорож у країну дитинства: рецепт ідеального манника на кефірі

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити