Під силу навіть кухареві-початківцю: рецепт класичного шніцеля з яловичини
Шніцель – це одна з найпопулярніших страв австрійської кухні. Навряд чи знайдеться людина, яка ніколи не чула про цю смачну і просту в приготуванні страву, адже приготування цієї страви не потребує особливих навичок. Дуже соковитий із хрусткою рум’яною скоринкою шніцель із яловичини навряд чи залишить когось байдужим.
Складові:
- 450-500 г м’якоті яловичини;
- 2 яйця;
- 1 ст. ложка + для смаження рослинної олії;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- 80 г борошна;
- 100-150 г панірувальних сухарів.
Приготування:
Яловичину розріжте на порційні шматочки.
Яйця збийте з олією, сіллю та перцем. За бажанням додайте дрібку чебрецю.
Борошно насипте в одну миску, а панірувальні сухарі – в іншу.
Кожен шматочок яловичини обваляйте в борошні, опустіть у яйця, покрийте паніруванням і струсіть надлишки.
У сковороді розігрійте олію на вогні вище середнього. Обсмажуйте шніцелі по кілька хвилин, щоб вони добре підрум’янилися з кожного боку.
Якщо хочете, перед подачею збризніть шніцелі лимонним соком.
Смачного!
Раніше ми писали: Подорож у країну дитинства: рецепт ідеального манника на кефірі