Легкий салат з тунця і зелені
Якщо ви шукаєте швидкий, смачний і корисний варіант для обіду або легкої вечері, цей салат із тунця та зелені — ідеальний вибір. Приготуємо?
Інгредієнти:
Для приготування риби
- Тунець, стейк – 200 г
- Кунжут білий – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – 1 ст. л.
Для салатної суміші
- Рукола – 75 г
- Груша – 1 шт.
- Редиска – 4 шт.
- Огірок – 2 шт.
Для заправки
- Сік лайма – 3 ст. л.
- Олія – 2 ст. л.
- Олія кунжутна – 2 ч. л.
- Корінь імбиру свіжий – 30 г
- Мед – 1 ч. л.
Покроковий рецепт
- Тунець обваляйте в спеціях та кунжуті. Викладіть рибу на сковорідку, яку попередньо нагріли на середньому вогні. Обсмажте стейк по 1 хвилиніз кожного боку.
- В окремий посуд вичавіть сік лайму, два види олії. Додайте натертий імбир (десь 2 ч.л.) і мед. Перемішайте.
- Овочі для салату помийте та наріжте слайсами/тонкими кружельцями.
- На тарілку викладіть редиску, огірок та грушу. Зверху додайте руколу і салатну заправку.
- Наріжте скибками стейк з тунця і викладіть зверху на салат.
Смачного!