• UA
  • RU
  • Холера може спалахнути в Маріуполі – ВООЗ

    18 Травня, 2022

    Через антисанітарію та зруйновану систему водопостачання у Маріуполі ймовірний спалах холери, застерігає ВООЗ. Про це на вчорашньому брифінгу в Києві повідомила регіональна директорка з надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров’я Доріт Ніцан.

    Наразі у місті водопостачання відновлене лише частково, до того ж є великий ризик поширення різноманітних інфекцій через утворене “болото” у більшості районів міста.

    «Ми отримали інформацію від неурядових організацій, які працюють там, що там на вулицях просто болото, і каналізаційна вода поєднується з питною. Це величезна небезпека поширення багатьох інфекцій, включно з холерою», — зазначила Ніцан.

    Директорка з надзвичайних ситуацій згадала, що до 2011 року в Маріуполі уже траплялися випадки холери, та зазначила, що у зв’язку з ризиком виникнення хвороби організація вже готує протихолерні комплекти та вакцини. Наразі ВООЗ співпрацює з недержавними організаціями для допомоги місцевим мешканцям.

    На завершення Доріт Ніцан додала, що через ті ж причини загроза спалаху холери існує й на інших окупованих Росією територіях.

    Раніше очільник Маріуполя, який залишив місто ще в перші дні війни, заявив, що до кінця року тільки від нестерпних умов та хвороб у місті може загинути близько 10 000 людей.

    Що таке холера і які симптоми вона має?

    Холера — це гостра діарейна інфекція, що виникає при вживанні харчових продуктів або води, заражених бактерією Vibrio cholerae О1 або О139. Холера передається фекально-оральним шляхом від людини до людини, частіше при вживанні забрудненої води, овочів, фруктів, при купанні, а також через їжу і при побутових контактах. На території України за всю історію було зафіксовано 7 пандемій цієї страшної хвороби. Перша датується початком XIX століття, остання сталася наприкінці ХХ. У 2011 році в Маріуполі через випадки холери було введено заборону купатися на пляжах, а також ловити рибу та продавати її на ринках.

     

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    «Укрпошта» увійшла до першої світової четвірки за якістю та швидкістю доставки

    «Укрпошта» отримала бронзову медаль серед усіх пошт світу за якістю та швидкістю експрес-доставки (EMS Performance...

    Початкова школа «Волошка» відзначає сьогодні 55 років з дня заснування

    Міський голова Андрій Білоусов спільно з Олегом Гапічем, начальником Кам’янської РВА, привітали педагогів, працівників, батьків...

    Великдень з екзотичними нотками: рецепт ароматної апельсинової паски

    Щороку ми всі з нетерпінням чекаємо на свято Святого Великодня. Цього дня багато родин збираються...

    Чергову партію допомоги отримали захисники у Кам’янському

    Міський голова Андрій Білоусов спільно з депутатами від політичної партії «Бджола» Сергієм Миршавкою та Марком...

    Якою буде погода у Кам’янському у найближчі дні

    «До  України знову прийшов черговий хвацький циклон, який зумовить практично повсюди дощі, почасти навіть сильні....