Піца – італійська національна страва, що стала однією з найпопулярніших у світі. Для того, щоб приготувати смачну піцу, потрібен хороший рецепт як тіста, так і начинки.
Існує безліч рецептів приготування цієї страви, ми обрали один з легких варіантів від відомого українського кулінара Євгена Клопотенка.
Загальний час приготування – 40 хвилин.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 220 гр;
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.;
- оливкова олія (+ додатково для смаження) – 3 ст. л.;
- вода – 6-8 ст. л.
Для соусу:
- томати пелаті (або томати у власному соку) – 200 г;
- часник – 2 зубчики;
- орегано – 1 ст. л.
Для начинки:
- печериці – 100 гр;
- оливки – 50 г;
- цибуля ріпчаста – 1/2 головки;
- томати – 2 шт;
- орегано – 1 год. л;
- моцарела жорстка – 150 г.
Приготування:
Крок 1. Зробіть тісто та соус. У чашу кухонної машини засипте 220 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, додайте 3 ст. л. оливкової олії та влийте 6-8 ст. л. води. Поставте насадку для вимішування тіста – "Гак". Також можете вручну замісити тісто. Після того, як воно набуде однорідної консистенції, покладіть в холодильник на 20 хвилин відпочивати. Одночасно з тістом зробіть соус до піци: покладіть у фуд-процесор 200 г томатів пелаті або томатів у власному соку, 2 зубчики часнику і 2 ст. л. сухого орегано. Якщо у вас немає фуд-процесора, скористайтеся занурювальним блендером.
Крок 2. Підготуйте начинку для піци. Візьміть серветку та обітріть 100 г печериць, а потім дуже дрібно поріжте. Гриби краще не мити, щоб не було зайвої вологи. Ми хотіли, аби печериці були дуже тонкі, тому скористалися спеціальною насадкою фуд-процесора. Поріжте 50 г оливок кільцями, ½ цибулі тонкими півкільцями, а два томати невеликими шматочками. Моцарелу (150 г) натріть на тертці.
Крок 3. Дістаньте тісто з холодильника та розкачайте на кухонній поверхні, посипаній борошном. У вас повинно вийти тонке коло з діаметром, рівним діаметру дна вашої пательні. У нас це близько 22 см і з такої кількості тіста виходить 2 піци.
Крок 4. Розігрійте пательню з невеликою кількістю оливкової олії та викладіть на неї розкачане тісто, обсмажуйте з одного боку протягом 4-5 хвилин на середньому вогні.
Крок 5. Зніміть пательню з вогню і рясно змастіть основу для піци томатним соусом.
Крок 6. Викладіть на основу із соусом всі інгредієнти начинки та посипте тертою моцарелою. Поверніть пательню на середній вогонь, закрийте кришкою та смажте ще 4-5 хвилин, поки сир не розплавиться. Слідкуйте, щоб нижній край тіста не підгорів, і за необхідності зменште вогонь до мінімуму.
Смачного!
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram