Бургер – улюблена страва у всі часи! Провідний кулінар країни – Євген Клопотенко поділився рецептом ідеального домашнього бургеру.
Це надзвичайно простий рецепт бургеру з м’ясною котлетою, хрусткою булкою, цибулею, зеленню для додаткового аромату, а також головним інгредієнтом – буряком, який робить бургер по-справжньому українським.
Інгредієнти:
- 1 булочка для бургера
- 60 г свинячого фаршу
- 60 г яловичого фаршу
- 1 скибочка сиру для сандвічів
- 1 яєчний жовток
- 1/2 цибулини
- кілька слайсів буряка
- сумах до смаку
- коріандр до смаку
- перець чилі до смаку
- 10 г кетчупу
- бадилля до смаку
- сіль до смаку
Приготування:
Крок 1. Формуємо з фаршу котлети по 120 г, попередньо змішавши два різних види фаршу з приправами. Залишаємо і даємо м’ясу відпочити 15 хвилин.
Крок 2. Дрібно нарізаємо бадилля, а цибулю кільцями. Ще нарізаємо буряк тонкими слайсами.
Крок 3. Котлети з фаршу відправляємо на гриль до приготування. Так само відправляємо на гриль запікатися буряк, буквально на 1-2 хвилини.
Крок 4. Булочки розрізаємо навпіл, обсмажуємо їх на грилі до рум’яної скоринки.
Крок 5. Збираємо бургер: на низ булочки викладаємо буряк, змащуємо кетчупом, далі викладаємо котлету, цибулю, потім — сир, на нього — стебла бадилля і верхню частину булочки.
Смачного!
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram