• UA
  • RU
  • Паска на Великдень: за цим рецептом завжди виходить смачно

    12 Квітня, 2023

    Одним з найголовніших атрибутів святкового столу на Великдень є, звичайно ж, паска. Вона готується ​​за особливими правилами. Ще її називають хлібом вічного життя.

    Зазвичай господині готують паску в Чистий четвер або напередодні самого свята. Тож пропонуємо рецепт традиційної великодньої паски, від якої ваша родина точно буде в захваті.

          Інгредієнти:

    • молоко – 500 мл
    • борошно – 1 кг
    • масло – 200 гр
    • яйця – 6 шт
    • цукор – 300 гр
    • родзинки – 275 гр
    • ванільний цукор – 1 ч.л.
    • дріжджі – 12 г сухих або 50 г звичайні та щіпка солі.

    Приготування:

    Розчиняємо дріжджі в теплому молоці, потім додаємо половину борошна, таким чином замісивши опару. Накриваємо ємність рушником і прибираємо в тепле місце на пів години. За цей період опара підніметься вдвічі.

    А ми не гаємо часу даремно: відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо із цукром до білого кольору. Білки збиваємо в тугу піну. Ось і 30 хвилин промайнуло.

    До опари, яка вже підійшла, додаємо жовтки з цукром, сіль, добре перемішуємо, додаємо масло та замішуємо. Обережно, порціями додаємо білки, ретельно вимішуючи тісто. Решту просіяного борошна поступово додаємо й остаточно вимішуємо тісто. Ще раз накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце на одну годину. Тісто має збільшитись приблизно в 2 рази.

    І знов-таки, у нас є час, щоб підготувати родзинки. Спочатку сухофрукти заливаємо окропом, промиваємо та висушуємо. Висушені родзинки посипаємо борошном і перемішуємо, щоб укожна була добре припорошена.

    Ось і тісто підійшло. Додаємо  до нього родзинки, гарненько перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.

    Форми змащуємо маслом і притрушуємо борошном або манкою, щоб потім паски легко було дістати. Заповнюємо їх тістом на третину і знову даємо постояти 10 хвилин.

    Розігріваємо духовку до 100 °C. Тісто у формах зверху змащуємо жовтком і ставимо у піч. Тримаємо за такої температури не більше 10 хвилин, а далі збільшуємо температуру до 180°C. Випікаємо паски до готовності (це приблизно 45-50 хвилин). Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Фруктовий еліксир: які фрукти підтримують здоров’я серця

    Серце – це мотор нашого організму, і як кожен механізм, воно потребує правильного палива для...

    Автівки яких моделей найчастіше купують в Україні

    У квітні найбільшими регіональними ринками нових легкових авто в Україні були місто Київ, Київська, Дніпропетровська,...

    Без паніки: вчені пояснюють найтепліший квітень за роки спостережень

    Весняний сезон 2024 вже добігає до кінця і за результатами спостережень виявився найтеплішим за всі...

    Кулінарний символ весни: рецепт запеченої спаржі з фетою

    Останні роки тенденція вважати спаржу, або ще називають аспарагусом, чимось екзотичним вже майже не зустрічається....

    У Кам’янському стартував творчий проєкт «АРТ-терапія – лікуємо мистецтвом»

    У Кам’янському стартував довгостроковий творчий проєкт «АРТ-терапія – лікуємо мистецтвом». Викладачі мистецьких шкіл міста, бібліотекарі,...