Легкий рецепт улюбленого десерту: тертий пиріг з варенням
Гості уже на порозі або просто хочеться порадувати сім’ю солоденьким, витративши мінімум зусиль та грошей, тоді цей рецепт для вас. Пропонуємо легкий тертий пиріг з начинкою, яка є у багатьох із вас вдома – варенням.
Переваг у такого пирога багато, він недорогий, але смачний та готується дуже швидко з доступних продуктів удома.
Які продукти потрібні для тертого пирога з варення:
- борошно – близько 3 ст.;
- цукор – 100 г;
- масло вершкове – 100 г;
- ванілін – 1 г;
- розпушувач для тіста – 1 г;
- куряче яйце – 1 шт.;
- варення ягідне (або будь-яке) – 1,5 ст.
Як готувати:
- З’єднати у мисці м’яке вершкове масло, цукор та ванілін. Перетерти їх за допомогою ложки.
- Додати в масляно-яєчну суміш куряче яйце. Збити за допомогою міксера на крем.
- Далі всипати борошно з розпушувачем. Борошно слід вводити поступово, у міру потреби. Змішати все міксером, а потім перейти на ручний заміс – у результаті має вийти м’яке й пластичне тісто.
- Розділити тісто на два частини, які необхідно злегка заморозити.
- Форму для випічки викласти пекарським пергаментом. Першу частину тіста натерти на великій тертці на дно форми. Борти пирога можна сформувати з джгутиків пісочного тіста.
- Далі викласти варення (воно не повинно бути занадто рідким).
- Поверх варення розподілити другий шар тертого на великій тертці підмороженого тіста. Відправити форму на 30 хвилин у розігріту до 240°С духовку (якщо пиріг тонкий – до 200-220°С).
- Готовому пирогу потрібно дати трохи охолонути, а потім нарізати на шматочки.
Смачного!
Раніше ми писали: Смачний і ніжний оселедець: ТОП рецептів маринаду в домашніх умовах