До повсякденного столу і до свята: легкий та бюджетний рулетик з кальмара вразить смаком навіть гурманів
Раніше побачити на столах українців страву з додаванням м’яса кальмара було великою рідкістю, як інших морепродуктів загалом. Але час не стоїть на місці, а разом із ним і смакові вподобання українців. Пропонуємо вам легку та швидку закуску, яка суттєво не вплине на бюджет, натомість порадує смаком всю родину або ж навіть гостей.
Складові:
- Кальмар – 1 шт;
- Крабові палички – 4 шт;
- Сир твердий – 50 г;
- Петрушка свіжа;
- Майонез;
- Часник – 1 зубчик.
Приготування:
- Тушку кальмара середнього розміру опустити у підсолену та киплячу на великому вогні воду. Слід пам’ятати – варити м’ясо кальмара не більше 2 хвилин! А потім зняти з вогню та злити воду.
- Допоки остигає кальмарчик, дрібно порізати крабові палички та петрушку, на крупній терці натерти сир, додавши також натертий або дрібно порізаний зубчик часнику та майонез.
- Все добре перемішати і готовою сумішшю начинити кальмара. Вже наповненого красеня порізати кільцями, акуратно виклавши на таріль.
Смачного!
Раніше ми писали: Український "Соложеник": покроковий рецепт старовинного пирога