• UA
  • RU
  • Веганські та на пиві: ТОП незвичайних рецептів млинців на масницю

    12 Березня, 2024 | Новини |

    Почався Масничний тиждень. Традиційною стравою на Масницю є млинці. Протягом всього тижня прийнято готувати млинці, які свою формою та кольором символізують сонце. Пропонуємо вам варанти найбільш незвичайних та цікавих рецептів млинців на будь-який смак.

    Гречані млинці

    Перед випіканням цих млинців потрібно як слід охолодити тісто. Цей крок дасть змогу досягти ідеального результату.

    Інгредієнти:

    • 150 г гречаного борошна;
    • 2 яйця;
    • ¾ чайної ложки солі;
    • 250 мл молока;
    • 20 г вершкового масла;
    • 125 мл води;
    • рослинна олія – для змащування.

    Приготування:

    • Додайте до борошна яйця, сіль, холодне молоко і розтоплене масло. Гарненько перемішайте масу вінчиком.
    • Накрийте плівкою так, щоб вона торкалася тіста. Приберіть у холодильник мінімум на 3 години, а краще – на всю ніч.
    • Потім влийте в тісто крижану воду і знову збийте вінчиком.
    • Перед першим млинцем змастіть розігріту сковороду олією. Обсмажуйте млинці з двох боків, поки вони не підрум’яняться.
    Гречані млинці. Фото: Depositphotos

    Млинці на пиві з корицею та ваніллю

    Інгредієнти:

    • 140 г борошна;
    • 100 г цукру;
    • ½ чайної ложки солі;
    • ¼ чайної ложки кориці;
    • ¾ чайної ложки розпушувача;
    • 240 мл пива;
    • 1 яйце;
    • 2¼ столової ложки рослинної олії;
    • 2 мл ванільного екстракту.

    Приготування:

    • Борошно з’єднайте з цукром, сіллю, корицею і розпушувачем.
    • Пиво збийте з яйцем, 2 столовими ложками олії та ваніллю. Додайте суху борошняну суміш і перемішайте, щоб не залишилося грудок.
    • Сковорідку змастіть олією та розігрійте на середньому вогні.
    • Розподіляйте потроху тіста й обсмажуйте млинці по хвилині-дві з кожного боку.

    Веганські млинці без яєць та молока

    • 2 склянки води;
    • 1 ст. ложка цукру;
    • 1 ч. ложка лимонної кислоти;
    • 1 ½ склянки борошна;
    • сіль за смаком;
    • ½ ч. ложки соди;
    • 50 мл рослинної олії.

    Приготування:

    • Розчиніть у воді цукор і лимонну кислоту. Невеликими порціями всипте борошно, постійно помішуючи, поки не залишиться грудочок. Підсоліть за смаком.
    • Додайте соду та олію, дайте постояти щонайменше 10 хвилин. Тісто готове. Якщо хочете солодші млинці, можете всипати більше цукру.
    • Також можна додати трохи какао-порошку й отримати шоколадні млинці.
    • Обсмажуйте млинці на середньому вогні до рум’яності з обох боків.
    Веганські млинці без яєць та молока. Фото: lokisurina / Shutterstock

    Рисові млинці на кокосовому молоці

    Інгредієнти:

    • 200 г рисового борошна;
    • 30 г цукру;
    • 1 щіпка солі;
    • 2 яйця;
    • 1 склянка кокосового молока;
    • 1 склянка води;
    • 2 ст. ложки рослинної олії.

    Приготування:

    • З’єднайте в мисці рисове борошно, цукор і сіль.
    • Додайте збиті яйця і перемішайте, підливаючи кокосове молоко і воду.
    • Доведіть тісто до однорідного рідкого стану і влийте олію.
    • Розігрійте сковороду. Наливайте на неї по 2-3 столові ложки тіста і розрівнюйте по всій поверхні.
    • Смажте млинці 30-60 секунд з одного боку, потім переверніть за допомогою лопатки та смажте ще 1-2 хвилини.

    Кольорові млинці, від яких діти будуть у захваті

    Такі млинці не тільки потішать своїм смаком, а й піднімуть настрій яскравим зовнішнім виглядом.

    Інгредієнти:

    • 280 г борошна;
    • 2 ст. ложки цукру;
    • 2 ч. ложки розпушувача;
    • 1 ч. ложка соди;
    • 1 щіпка солі
    • 2 яйця;
    • 200 мл знежиреного
    • 100 мл молока;
    • ¼ склянки розтопленого вершкового масла;
    • харчові барвники за смаком;
    • 2 ст. ложки рослинної олії.

    Приготування:

    • З’єднайте борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль у великій мисці.
    • Окремо трохи збийте яйця, кефір, молоко та розтоплене вершкове масло.
    • Поступово з’єднайте рідкі та сухі інгредієнти. Гарненько перемішайте.
    • Пофарбуйте тісто харчовим барвником. Можна зробити млинці одного кольору або пофарбувати в кілька кольорів, поділивши тісто на частини і додавши барвник у кожну з них.
    • Змастіть сковорідку олією та поставте на середній вогонь. Випікайте млинці приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
    Кольорові млинці. Фото: lozas / Shutterstock

    Смачного!

    Раніше ми писали: Мандаринова насолода: як приготувати мармелад із улюблених фруктів в домашніх умовах

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити