Веганські та на пиві: ТОП незвичайних рецептів млинців на масницю
Почався Масничний тиждень. Традиційною стравою на Масницю є млинці. Протягом всього тижня прийнято готувати млинці, які свою формою та кольором символізують сонце. Пропонуємо вам варанти найбільш незвичайних та цікавих рецептів млинців на будь-який смак.
Гречані млинці
Перед випіканням цих млинців потрібно як слід охолодити тісто. Цей крок дасть змогу досягти ідеального результату.
Інгредієнти:
- 150 г гречаного борошна;
- 2 яйця;
- ¾ чайної ложки солі;
- 250 мл молока;
- 20 г вершкового масла;
- 125 мл води;
- рослинна олія – для змащування.
Приготування:
- Додайте до борошна яйця, сіль, холодне молоко і розтоплене масло. Гарненько перемішайте масу вінчиком.
- Накрийте плівкою так, щоб вона торкалася тіста. Приберіть у холодильник мінімум на 3 години, а краще – на всю ніч.
- Потім влийте в тісто крижану воду і знову збийте вінчиком.
- Перед першим млинцем змастіть розігріту сковороду олією. Обсмажуйте млинці з двох боків, поки вони не підрум’яняться.
Млинці на пиві з корицею та ваніллю
Інгредієнти:
- 140 г борошна;
- 100 г цукру;
- ½ чайної ложки солі;
- ¼ чайної ложки кориці;
- ¾ чайної ложки розпушувача;
- 240 мл пива;
- 1 яйце;
- 2¼ столової ложки рослинної олії;
- 2 мл ванільного екстракту.
Приготування:
- Борошно з’єднайте з цукром, сіллю, корицею і розпушувачем.
- Пиво збийте з яйцем, 2 столовими ложками олії та ваніллю. Додайте суху борошняну суміш і перемішайте, щоб не залишилося грудок.
- Сковорідку змастіть олією та розігрійте на середньому вогні.
- Розподіляйте потроху тіста й обсмажуйте млинці по хвилині-дві з кожного боку.
Веганські млинці без яєць та молока
- 2 склянки води;
- 1 ст. ложка цукру;
- 1 ч. ложка лимонної кислоти;
- 1 ½ склянки борошна;
- сіль за смаком;
- ½ ч. ложки соди;
- 50 мл рослинної олії.
Приготування:
- Розчиніть у воді цукор і лимонну кислоту. Невеликими порціями всипте борошно, постійно помішуючи, поки не залишиться грудочок. Підсоліть за смаком.
- Додайте соду та олію, дайте постояти щонайменше 10 хвилин. Тісто готове. Якщо хочете солодші млинці, можете всипати більше цукру.
- Також можна додати трохи какао-порошку й отримати шоколадні млинці.
- Обсмажуйте млинці на середньому вогні до рум’яності з обох боків.
Рисові млинці на кокосовому молоці
Інгредієнти:
- 200 г рисового борошна;
- 30 г цукру;
- 1 щіпка солі;
- 2 яйця;
- 1 склянка кокосового молока;
- 1 склянка води;
- 2 ст. ложки рослинної олії.
Приготування:
- З’єднайте в мисці рисове борошно, цукор і сіль.
- Додайте збиті яйця і перемішайте, підливаючи кокосове молоко і воду.
- Доведіть тісто до однорідного рідкого стану і влийте олію.
- Розігрійте сковороду. Наливайте на неї по 2-3 столові ложки тіста і розрівнюйте по всій поверхні.
- Смажте млинці 30-60 секунд з одного боку, потім переверніть за допомогою лопатки та смажте ще 1-2 хвилини.
Кольорові млинці, від яких діти будуть у захваті
Такі млинці не тільки потішать своїм смаком, а й піднімуть настрій яскравим зовнішнім виглядом.
Інгредієнти:
- 280 г борошна;
- 2 ст. ложки цукру;
- 2 ч. ложки розпушувача;
- 1 ч. ложка соди;
- 1 щіпка солі
- 2 яйця;
- 200 мл знежиреного
- 100 мл молока;
- ¼ склянки розтопленого вершкового масла;
- харчові барвники за смаком;
- 2 ст. ложки рослинної олії.
Приготування:
- З’єднайте борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль у великій мисці.
- Окремо трохи збийте яйця, кефір, молоко та розтоплене вершкове масло.
- Поступово з’єднайте рідкі та сухі інгредієнти. Гарненько перемішайте.
- Пофарбуйте тісто харчовим барвником. Можна зробити млинці одного кольору або пофарбувати в кілька кольорів, поділивши тісто на частини і додавши барвник у кожну з них.
- Змастіть сковорідку олією та поставте на середній вогонь. Випікайте млинці приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
Смачного!
Раніше ми писали: Мандаринова насолода: як приготувати мармелад із улюблених фруктів в домашніх умовах