Мандаринова насолода: як приготувати мармелад із улюблених фруктів в домашніх умовах
Мармелад – ідеальний десерт для тих, хто любить солодке, а ще він вважається дієтичним продуктом. Деякі інгредієнти нормалізують роботу печінки й допомагають організму позбутися токсинів і шлаків. Вживання мармеладу позитивно позначається на роботі мозку та допомагає відновлювати сили після розумових та фізичних навантажень. То чому б не спробувати приготувати цей десерт самостійно? До того ж, поки ще не закінчився мандариновий сезон, пропонуємо вам рецепт мандаринового мармеладу, який нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
- 400 мл мандаринового соку – 4-5 мандаринів;
- 35 г желатину;
- 100 г цукру;
- щіпка лимонної кислоти.
Готуємо:
- Очищені мандарини пробиваємо в блендері і проціджуємо сік через сито.
- Желатин заливаємо 70 мл отриманого соку і залишаємо набухати на 10 хвилин.
- До соку, що залишився, додаємо цукор, лимонну кислоту і, помішуючи, доводимо до кипіння.
- Вимикаємо вогонь, додаємо набряклий желатин і перемішуємо до його розчинення.
- Остуджуємо до кімнатної температури, розливаємо по будь-яких формочках.
- По бажанню присипаємо ще рідку консистенцію цукром або цукровою пудрою.
- Прибираємо в холодильник на кілька годин.
Смачного!
Раніше ми писали: ТОП гарячих страв зі свининою: відмінне рішення до вашого столу