• UA
  • RU
  • Пісна випічка: закритий пиріг з печерицями та цибулею

    20 Березня, 2024 | Новини |

    У православних розпочався Великий піст 2024, під час якого до Великодня треба утримуватися від деяких продуктів. Навіть без м’яса, яєць та молока можна харчуватися ситно і різноманітно.

    Пропонуємо вам рецепт пісного пирога із грибами який буде чудовим замінником м’ясної страви.

    Інгредієнти:

    Тісто:

    • 250 г борошна;
    • 30 г дріжджів;
    • 100 мл олії;
    • 1 ст. ложка цукру;
    • щіпка солі;
    • 1 склянка води.

    Начинка:

    • 500 г печериць;
    • 3 цибулини;
    • 2 столові ложки олії;
    • чорний мелений перець за смаком;
    • сіль за смаком.

    Приготування:

    • У теплій воді розведіть дріжджі, сіль і цукор і розмішайте до повного розчинення. Поступово всипте борошно і замісіть некруте тісто.
    • Додайте у тісто олію і вимісіть так, щоб воно не прилипало до рук.
    • Готове тісто накрийте серветкою і залиште полежати в теплому місці. Коли тісто підніметься, його потрібно обім’яти і дати ще раз підійти.
    • Цибулю поріжте великими шматками. Помістіть цибулю в сотейник з олією і готуйте під кришкою на повільному вогні, періодично помішуючи, протягом 30 хвилин. Цибуля має потемнішати, але залишитися соковитою.
    • Гриби почистіть, помийте, якщо великі – розріжте на 2-3 частини. Додайте печериці до цибулі, перемішайте і тушкуйте під кришкою приблизно 10 хвилин. Готові гриби зцідіть, остудіть і пропустіть через м’ясорубку. Грибний фарш посоліть і поперчіть.
    • Тісто розділіть на дві частини і розкачайте кожну в тонкий пласт. Викладіть перший пласт тіста в змащену олією форму. На нього помістіть грибну начинку, а зверху накрийте другим шаром тіста і защипніть краї.
    • Пиріг поставте у розігріту до 200°C духовку. За 10 хвилин, коли верх пирога трохи зарум’яниться, зменшіть температуру до 180°C. Випікайте приблизно 40 хвилин.
    • Готовий пісний пиріг із грибами дістаньте з духовки, верх змастіть трохи підсолодженою водою, накрийте серветкою і залиште до охолодження.

    Смакуйте з задоволенням!

    Раніше ми писалиБулочки-жайворонки: традиційний український рецепт до посту

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити