• UA
  • RU
  • Як вибрати мандарини: відмінності у сортах

    Більшість людей не може уявити собі Новий рік та Різдво без мандарин, саме цей ароматний фрукт асоціюється із зимовими святами. Розповідаємо, у чому різниця між сортами, які потрапляють на вітрини наших магазинів.

    Клементин

    • Гібрид апельсина і мандарина
    • Сплющена форма
    • Яскраво-помаранчеві
    • Солодкі та соковиті
    • Сезон: жовтень
    • Кісточки: зазвичай їх немає
    • Основні постачальники: Іспанія, Марокко

    Муркотт

    • Гібрид мандарина і танжерина
    • Великі, зі щільними перегородками
    • Яскраво-помаранчеві
    • Солодкі та соковиті
    • Сезон: листопад лютий
    • Кісточки: є
    • Основні постачальники: ПАР, Туреччина

    Надоркотт (танжерин)

    • Кулясті, злегка сплюснуті
    • Червонувата м’якоть
    • Не дуже солодкі
    • Кісточки: немає
    • Сезон: літо
    • Основний постачальник: Марокко

    Шива-мікан

    • Приплюснуті, маленькі
    • Яскраво-жовта шкірка
    • Солодко-кислі
    • Кісточки: є
    • Сезон: жовтень
    • Основні постачальники: Китай, Японія

    Сатсума

    • Не гібрид
    • Помаранчева рельєфна скоринка
    • Тверда м’якоть
    • Кисло-солодкі
    • Кісточки: немає
    • Сезон: листопад-грудень
    • Основні постачальники: Китай, Туреччина

    Уншиу

    • Кулясті, приплюснуті
    • Яскраво-помаранчева шкірка
    • Солодкі з легкою кислинкою
    • Кісточки: немає
    • Сезон: листопад
    • Основний постачальник: Сакартвело (Грузія)

    Тож вибирайте, смакуйте, насолоджуйтесь!

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити