Як вибрати мандарини: відмінності у сортах
Більшість людей не може уявити собі Новий рік та Різдво без мандарин, саме цей ароматний фрукт асоціюється із зимовими святами. Розповідаємо, у чому різниця між сортами, які потрапляють на вітрини наших магазинів.
Клементин
- Гібрид апельсина і мандарина
- Сплющена форма
- Яскраво-помаранчеві
- Солодкі та соковиті
- Сезон: жовтень
- Кісточки: зазвичай їх немає
- Основні постачальники: Іспанія, Марокко
Муркотт
- Гібрид мандарина і танжерина
- Великі, зі щільними перегородками
- Яскраво-помаранчеві
- Солодкі та соковиті
- Сезон: листопад лютий
- Кісточки: є
- Основні постачальники: ПАР, Туреччина
Надоркотт (танжерин)
- Кулясті, злегка сплюснуті
- Червонувата м’якоть
- Не дуже солодкі
- Кісточки: немає
- Сезон: літо
- Основний постачальник: Марокко
Шива-мікан
- Приплюснуті, маленькі
- Яскраво-жовта шкірка
- Солодко-кислі
- Кісточки: є
- Сезон: жовтень
- Основні постачальники: Китай, Японія
Сатсума
- Не гібрид
- Помаранчева рельєфна скоринка
- Тверда м’якоть
- Кисло-солодкі
- Кісточки: немає
- Сезон: листопад-грудень
- Основні постачальники: Китай, Туреччина
Уншиу
- Кулясті, приплюснуті
- Яскраво-помаранчева шкірка
- Солодкі з легкою кислинкою
- Кісточки: немає
- Сезон: листопад
- Основний постачальник: Сакартвело (Грузія)
Тож вибирайте, смакуйте, насолоджуйтесь!