Готуємо корн-доги зі хрусткою скоринкою по-корейськи
Неймовірно хрустка скоринка, сир, що тягнеться, та ароматна сосиска – ідеальне поєднання. І найприємніше: такий фастфуд легко приготувати вдома.
Складові:
- 4 сосиски;
- 200-250 г твердої моцарели;
- 240 г борошна;
- ¹⁄₄ ч. ложки солі;
- 45 г цукру;
- 1 яйце:
- 250 мл молока;
- 200 г панірувальних сухарів
- 1 л рослинної олії.
Приготування:
Усі сосиски розріжте поперек навпіл. Насадіть їх на довгі та міцні дерев’яні палички приблизно до середини.
Сир розріжте на 8 однакових брусків. За розміром вони мають бути приблизно як половинки сосисок або трохи більшими.
Насадіть моцарелу на палички з сосисками. Верхні кінчики шпажок мають бути закриті сиром.
Просійте борошно у велику миску. Додайте сіль, цукор, яйце та молоко. Ретельно перемішайте все вінчиком.
Перелийте тісто у високий келих. Сухарі висипте в широку миску або тарілку.
Кожну паличку із сосискою та сиром занурте в кляр і поверніть кілька разів, щоб покрити ним повністю. Потім викладіть у сухарі та гарненько присипте ними з усіх боків.
Кляр і сухарі повинні закривати сир повністю щільним шаром, інакше він може витекти.
У сковороді розігрійте олію на вогні вище середнього. Щоб дізнатися, чи готова вона до смаження, покладіть туди трохи кляру: олія має запузиритися і зашипіти навколо нього.
Олії має бути стільки, щоб корн-доги були повністю або практично цілком покриті нею.
Покладіть у сковорідку пару заготовок і обсмажуйте, поки вони не стануть золотисто-коричневими. Періодично перевертайте. Таким же чином приготуйте решту корн-догів.
Раніше ми писали: Хрусткі та ніжні круасани: як приготувати улюблену випічку вдома