• UA
  • RU
  • Хрусткі та ніжні круасани: як приготувати улюблену випічку вдома

    07 Березня, 2024 | Новини |

    Круасани чудово смакують із солодкими та солоними продуктами, тому можуть бути повноцінним сніданком або перекусом. Пропонуємо вам швидкий та легкий рецепт улюбленої випічки.

    Інгредієнти для тіста:

    • сухі дріжджі – 11 г;
    • молоко – 200 мл;
    • борошно – 500 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • цукор – 30 г;
    • щіпка солі;
    • вершкове масло максимальної жирності – 60 г + 300 г.

    Приготування:

    • Борошно змішати із сухими дріжджами, сіллю, цукром і негайно влити тепле молоко, туди ж розбити яйця кімнатної температури, перемішати.
    • Вершкове масло розтопити до м`якості й додати в тісто. Дуже добре вимісити до стану, коли тісто перестане прилипати до рук.
    • Сформувати кулю, покласти в миску, накрити харчовою плівкою і відставити підійматися. Цю процедуру можна повторити кілька разів: піднялося – вимісити та знову залишити підійматися.
    • На харчовій плівці розкачати 300 г вершкового масла в пласт завтовшки 1 см. Легше, якщо масло буде не надто холодним.
    • Накрити плівкою і відправити в морозильну камеру на 20 хвилин.
    • Тісто розкачати прямокутником у 2 рази більшим за пластину масла. У центр тіста покласти охолоджений масляний пласт і загорнути краї конвертом. Розкачати товщиною 1 см. Розкачувати варто акуратно, щоб масло залишалося в "конверті" з тіста і не виступало назовні.
    • Візуально розділити довгу пластину, що вийшла, на три частини та загорнути краї в центр. Отримане тісто охолодити в морозильній камері 30 хвилин. Потім ще раз розкачати, повторити складання крайніх частин до центру. І ще раз скласти навпіл, наче закриваючи книжку. Накрити плівкою і ще раз відправити тісто в холодильник.
    Фото: Depositphotos
    • Дістаньте тісто і востаннє розкачайте його у пласт 6-7 мм завтовшки. Наріжте довгими трикутниками. Трохи надріжте вершину трикутника і, починаючи з цієї верхівки, скрутіть круасан. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть круасани, накрийте і дайте їм відпочити 15 хвилин.
    Фото: Depositphotos
    • Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть круасани молоком або білком і випікайте 25 хвилин до золотистої скоринки.

    Смачного!

    Раніше ми писали: ТОП поживних, ароматних і корисних супів із сочевиці

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити