• UA
  • RU
  • Картопляники з грибами та соусом жу

    03 Листопада, 2024 | Рецепти |

    Із простих інгредієнтів можна створити цікаву й оригінальну страву – картопляники з начинкою з грибів та цибулі. Ці запечені в духовці картопляники виходять ніжними й ароматними, а жу-соус додає їм насиченого смаку. Ось як їх приготувати.

    Інгредієнти:

    • Картопля – 5-6 шт;
    • Борошно – 200 г (опціонально, залежно від консистенції);
    • Печериці – 200 г;
    • Цибуля – 1 шт;
    • Яйця – 3 шт. (з них 2 жовтки для тіста та 1 для змащення);
    • Часник – 2 зубчики;
    • Вершкове масло – 20-25 г (для соусу);
    • Яловичі кістки – 200-300 г (для соусу);
    • Біле сухе вино – 15-20 г;
    • Сіль – до смаку.

    Покроковий рецепт

    Приготуйте картопляне тісто: Очистіть картоплю, наріжте на кубики і відваріть із часником і сіллю до готовності. Відцідіть воду, видаліть часник і розімніть картоплю в пюре. Додайте два жовтки, сіль за смаком та перемішайте. Додайте борошно (приблизно 200 г) і замісіть тісто.

    Начинка: Наріжте дрібними кубиками гриби і цибулю. Обсмажте гриби на олії до випаровування рідини, потім додайте цибулю і тушкуйте до м’якості. Перекладіть на серветку, щоб прибрати зайву вологу.

    Формування картопляників: Розділіть тісто на невеликі порції, сформуйте коржі, на кожен викладіть трохи грибної начинки. Закрийте начинку і сформуйте пиріжки. Змастіть їх яєчним жовтком і запікайте при 180°C близько 20 хвилин.

    Соус жу: На тій самій сковороді обсмажте кістки без олії до рум’яної скоринки. Додайте вино і дайте йому випаруватися. Додайте вершкове масло, сіль і тушкуйте кілька хвилин. Процідіть соус і подавайте разом з картопляниками.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram