• UA
  • RU
  • Приготуємо страву ТОП-страву осені – гарбузовий суп-пюре

    Сьогодні ми приготуємо те, про що мріють гурмани, які стежать за своїм здоров’ям і фігурою, – пісний суп. І найкращий варіант такого супу – це гарбузовий. Найкращий він хоча б тому, що, на відміну від багатьох пісних супів, гарбузовий суп – страва вельми ситна. А вже про корисні властивості гарбуза і говорити не доводиться, він – серед чемпіонів.

    Складові:

    • 1 кг очищеного гарбуза;
    • 2 ріпчасті цибулі;
    • 1 середня морква;
    • 200-300 мл вершків 10-15%;
    • рослинна олія;
    • сіль, перець;
    • 600 мл води;
    • петрушка;
    • 200 гр білого хліба;
    • 1 ч.л сушених прованських трав;
    • 2 зубчики часнику.

    Приготування:

    Моркву, цибулю та гарбуз очистити від шкірки. Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити в каструлі з додаванням олії до золотистого кольору. Моркву натерти на тертці та викласти до цибулі, обсмажувати 5 хвилин.

    Гарбуз нарізати кубиком, додати до моркви та цибулі в каструлю, залити окропом, накрити кришкою і варити на середньому вогні приблизно 20 хвилин. За цей час овочі стануть м’якими.

    Після закінчення зазначеного часу злити овочевий відвар в іншу посудину, взяти занурювальний блендер, подрібнити моркву, гарбуз і цибулю прямо в каструлі. Якщо процес буде йти важко, можна влити 100 гр вершків.

    Подрібнювати овочі, поки маса не стане однорідною, потім додати вершки, що залишилися, посолити, поперчити, перемішати. Влити відвар у бажаній кількості, орієнтуючись на потрібну консистенцію супу.

    Поставити гарбузовий суп у каструлі на вогонь, прогріти 5 хвилин до 80 градусів і прибрати з плити. Часник злегка розчавити ножем і обсмажити на сковороді, змащеній олією, 1 хвилину. З хліба зрізати скоринки, нарізати кубиком, викласти до часнику.

    Посипати прованськими травами, перемішати, обсмажувати протягом 3-5 хвилин до золотистого кольору. Подавати гарбузовий суп із вершками, прикрасивши подрібненою петрушкою, а грінки можна додати порційно в тарілки або розмістити в окремій ємності.

    Раніше ми писали: ТОП поживних, ароматних і корисних супів із сочевиці

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram