Приготуємо страву ТОП-страву осені – гарбузовий суп-пюре
Сьогодні ми приготуємо те, про що мріють гурмани, які стежать за своїм здоров’ям і фігурою, – пісний суп. І найкращий варіант такого супу – це гарбузовий. Найкращий він хоча б тому, що, на відміну від багатьох пісних супів, гарбузовий суп – страва вельми ситна. А вже про корисні властивості гарбуза і говорити не доводиться, він – серед чемпіонів.
Складові:
- 1 кг очищеного гарбуза;
- 2 ріпчасті цибулі;
- 1 середня морква;
- 200-300 мл вершків 10-15%;
- рослинна олія;
- сіль, перець;
- 600 мл води;
- петрушка;
- 200 гр білого хліба;
- 1 ч.л сушених прованських трав;
- 2 зубчики часнику.
Приготування:
Моркву, цибулю та гарбуз очистити від шкірки. Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити в каструлі з додаванням олії до золотистого кольору. Моркву натерти на тертці та викласти до цибулі, обсмажувати 5 хвилин.
Гарбуз нарізати кубиком, додати до моркви та цибулі в каструлю, залити окропом, накрити кришкою і варити на середньому вогні приблизно 20 хвилин. За цей час овочі стануть м’якими.
Після закінчення зазначеного часу злити овочевий відвар в іншу посудину, взяти занурювальний блендер, подрібнити моркву, гарбуз і цибулю прямо в каструлі. Якщо процес буде йти важко, можна влити 100 гр вершків.
Подрібнювати овочі, поки маса не стане однорідною, потім додати вершки, що залишилися, посолити, поперчити, перемішати. Влити відвар у бажаній кількості, орієнтуючись на потрібну консистенцію супу.
Поставити гарбузовий суп у каструлі на вогонь, прогріти 5 хвилин до 80 градусів і прибрати з плити. Часник злегка розчавити ножем і обсмажити на сковороді, змащеній олією, 1 хвилину. З хліба зрізати скоринки, нарізати кубиком, викласти до часнику.
Посипати прованськими травами, перемішати, обсмажувати протягом 3-5 хвилин до золотистого кольору. Подавати гарбузовий суп із вершками, прикрасивши подрібненою петрушкою, а грінки можна додати порційно в тарілки або розмістити в окремій ємності.
Раніше ми писали: ТОП поживних, ароматних і корисних супів із сочевиці