Рецепт незвичайних лінивих вареників
Ліниві вареники без сиру традиційно готують в Італії, де картопля є основним інгредієнтом. Вони є італійським варіантом картопляних галушок і називаються ньоккі. Цю страву подають як гарнір або як основну страву, приправлену сиром Пармезан і зеленню, що робить її ще більш ситною.
Калорійність: 195 ккал/100 г.
Час приготування: 40 хвилин.
Інгредієнти:
Картопля — 3-4 шт.
Куряче яйце — 1 шт.
Борошно — 150 г
Сіль і перець за смаком
Процес приготування:
- Спочатку відваріть картоплю в мундирі. Потім очистіть її, розімніть виделкою, товкачем або натріть на тертці.
- Додайте сіль, спеції та яйце. Поступово підсипайте муку, замішуючи тісто, поки воно не стане однорідним і м’яким. Щоб тісто не прилипало до рук, рясно посипайте обробну поверхню борошном
- Сформуйте з тіста 3-4 ковбаски і наріжте їх на шматочки довжиною 3-4 см. Обваляйте кожен шматочок в борошні.
- Щоб створити рифлення на ньокках, можна притиснути їх виделкою або розкатати на спеціальній дошці.
- Висипте ньоккі в киплячу воду і варіть не більш 3 хвилин, періодично помішуючи.
Це базовий рецепт приготування картопляних лінивих вареників. Урізноманітнити смак легко, додавши до готових ньоккі томатну пасту, нарізаний шпинат, петрушку, базилік.
Оригінальність готової страви додасть пюре вареної моркви або гарбуза.
Раніше ми писали: 15 хвилин і апетитний сніданок готовий: ліниві вареники з екзотичною складовою