Рецепт осіннього крем-супу з гарбуза

11 Вересня, 2024 | Рецепти |

Осінь – чудова пора, коли хочеться затишку та тепла. І немає кращого способу зігрітися, ніж ароматний гарбузовий крем-суп. Ця страва поєднує в собі ніжний смак гарбуза, спецій і легку кремовість, роблячи її ідеальною для прохолодних осінніх вечорів.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Вершки (10-20%) – 200 мл
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець, мускатний горіх – за смаком
  • Бульйон (овочевий або курячий) – 1 літр
  • Гарбузове насіння – для прикраси
  • Зелень (петрушка або кріп) – для подачі
Рецепт осіннього крем-супу з гарбуза / Фото: з мережі

Приготування:

Підготовка овочів. Почніть із чищення та нарізання гарбуза на кубики середнього розміру. Очистіть цибулю, моркву та картоплю, наріжте їх невеликими шматочками. Часник можна нарізати дрібно або пропустити через прес.

Обсмажування. На великій сковорідці або каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію. Обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву та часник. Обсмажуйте на середньому вогні 3-4 хвилини, доки овочі не стануть м’якими.

Приготування супу. Додайте до овочів гарбуз і картоплю, перемішайте. Залийте бульйоном так, щоб він повністю покривав овочі. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть суп близько 20 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

Перетворення на пюре. Коли овочі готові, зніміть суп з вогню і за допомогою блендера пюріруйте до однорідної консистенції. Після цього додайте вершки, сіль, перець і мускатний горіх. Добре перемішайте і поставте на слабкий вогонь, щоб суп трохи прогрівся, але не кипів.

Подача. Подавайте гарбузовий крем-суп гарячим, прикрасивши зверху гарбузовим насінням та дрібно нарізаною зеленню.

Рецепт осіннього крем-супу з гарбуза / Фото: з мережі

Цей гарбузовий крем-суп стане чудовою стравою для сімейної вечері чи затишного обіду. Він не тільки смачний, але й корисний, адже гарбуз багатий на вітаміни та антиоксиданти.

Раніше ми писали:

Готуємо фаршировані перці булгуром і бринзою

Каша з вином і гострим перцем: рецепт старокозацької пшоняної тетері

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити