Різдвяна фокачча-арт: смачне святкове мистецтво
Коли святковий настрій починає наповнювати повітря, що може бути більш чудовим, ніж поєднання затишку свіжоспеченого хліба з духом чарівної різдвяної ялинки?
Складові:
- 8 склянок борошна;
- 4 чайні ложки солі;
- 4 чайні ложки швидкорозчинних дріжджів;
- 4 склянки теплої води;
- 6 ст.л. оливкової олії;
- Трави та овочі за вашим вибором, у нашому рецепті –гілочки розмарину, чебрець, помідори чері і зелені оливки.
Приготування:
Змішати борошно, сіль, дріжджі і теплу воду в мисці. Добре перемішати і накрити рушником або поліетиленовою плівкою. Поставити в холодильник на ніч у мисці.
Наступного ранку дістаньте деко для випічки. Бортики ідеального розміру, і це чудовий розмір для випічки цього хліба. Збризніть деко олією і полийте олією хлібну суміш.
Викладіть змащену олією хлібну суміш на деко і дайте піднятися протягом 20 хвилин, накривши рушником. Якщо у вас вдома прохолодніше, я пропоную прогріти духовку на 1 хвилину, поки готуєте хліб, і вимкнути її. Потім поставте деко з хлібом, щоб відчути тепло і піднятися.
Після підйому. Перемістіть хліб у довшу форму, щоб заповнити форму, і проткніть. Пальцями зробіть невеликі заглиблення вздовж хліба. Дайте знову піднятися протягом 20 хвилин – 1 години, поки хліб не підніметься достатньо, щоб ви могли бачити його за лінією рулету з желе.
Потім зробіть ще кілька отворів і полийте зверху масляною сумішшю, прикрасьте фокаччу різдвяним малюнком так, як вам подобається.
Випікайте за температури 200 градусів протягом 25-30 хвилин, поки низ не стане хрустким, а верх не набуде золотистого кольору. Дайте охолонути і насолоджуйтеся вашим чудовим домашнім мистецтвом із фокаччі!
Раніше ми писали: Новий напрямок хлібного мистецтва Фокачча-арт: як стати митцем на власній кухні