Вишукане поєднання: готуємо сирний пиріг з грушами
Вишуканий пиріг-тарт із класичним поєднанням солодкої соковитої груші і солонуватого сиру підійде як оригінальна закуска до келиха білого вина. Завдяки використанню готового листкового тіста готується він простіше простого.
Складові:
- 300 г листкового бездріжджового тіста;
- 1 ч. ложка олії;
- 3 груші;
- 100 г блакитного сиру;
- 80 г напівтвердого сиру;
- 2 яйця;
- 100 мл вершків, жирністю 20%;
- щіпка солі;
- суміш мелених перців за смаком.
Приготування:
Тісто розкачайте пластом і викладіть у змащену олією форму для запікання. Зробіть невеликі бортики.
Груші наріжте тонкими скибочками і викладіть на тісто. Посипте розкришеним блакитним і тертим напівтвердим сиром.
Яйця збийте з вершками та дрібкою солі, залийте фрукти. Злегка присипте сумішшю мелених перців.
Запікайте пиріг 25-30 хвилин за температури 200 °С.
Прикрасьте за смаком.
Смачного!
Раніше ми писали: Вибухове поєднання смаків: груша, запечена з сиром і горішками