• UA
  • RU
  • Як приготувати корисний напій із кизилу

    Вже почався сезон збору кизилу, плоди цієї рослини – справжнє джерело вітамінів. За вмістом вітаміну С ягоди кизилу перевершують апельсин вдвічі. Також відзначено наявність бета-каротину і нікотинової кислоти. Дуже цінною властивістю вважається низький вміст цукрів і помірна калорійність , що дозволяє вживати в їжу ягоди хворим з порушенням ендокринного балансу, зокрема діабетикам.

    Пропонуємо вам приготувати корисний компот на основі кизилу. У цього напою насичений кисло-солодкий смак і тонкий аромат гвоздики.

    Складові:

    • 500-600 г ягід кизилу;
    • 1,5 л води;
    • 2-3 бутони гвоздики;
    • 150 г цукру.

    Приготування:

    Кизил промийте та засипте в каструлю. Залийте гарячою водою і доведіть до кипіння на помірному вогні. Зварити компот можна і з заморожених ягід, розморожувати їх заздалегідь не потрібно.

    Додайте гвоздику і варіть компот 15-20 хвилин.

    Процідіть. Змішайте з цукром, щоб розчинилися всі кристалики. Остудіть перед подачею.

    Раніше ми писали: Чому варто додавати до страв кінзу

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити