Як приготувати корисний напій із кизилу

27 Серпня, 2024 |

Вже почався сезон збору кизилу, плоди цієї рослини – справжнє джерело вітамінів. За вмістом вітаміну С ягоди кизилу перевершують апельсин вдвічі. Також відзначено наявність бета-каротину і нікотинової кислоти. Дуже цінною властивістю вважається низький вміст цукрів і помірна калорійність , що дозволяє вживати в їжу ягоди хворим з порушенням ендокринного балансу, зокрема діабетикам.

Пропонуємо вам приготувати корисний компот на основі кизилу. У цього напою насичений кисло-солодкий смак і тонкий аромат гвоздики.

Складові:

  • 500-600 г ягід кизилу;
  • 1,5 л води;
  • 2-3 бутони гвоздики;
  • 150 г цукру.

Приготування:

Кизил промийте та засипте в каструлю. Залийте гарячою водою і доведіть до кипіння на помірному вогні. Зварити компот можна і з заморожених ягід, розморожувати їх заздалегідь не потрібно.

Додайте гвоздику і варіть компот 15-20 хвилин.

Процідіть. Змішайте з цукром, щоб розчинилися всі кристалики. Остудіть перед подачею.

Раніше ми писали: Чому варто додавати до страв кінзу

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити