Як приготувати корисний напій із кизилу
Вже почався сезон збору кизилу, плоди цієї рослини – справжнє джерело вітамінів. За вмістом вітаміну С ягоди кизилу перевершують апельсин вдвічі. Також відзначено наявність бета-каротину і нікотинової кислоти. Дуже цінною властивістю вважається низький вміст цукрів і помірна калорійність , що дозволяє вживати в їжу ягоди хворим з порушенням ендокринного балансу, зокрема діабетикам.
Пропонуємо вам приготувати корисний компот на основі кизилу. У цього напою насичений кисло-солодкий смак і тонкий аромат гвоздики.
Складові:
- 500-600 г ягід кизилу;
- 1,5 л води;
- 2-3 бутони гвоздики;
- 150 г цукру.
Приготування:
Кизил промийте та засипте в каструлю. Залийте гарячою водою і доведіть до кипіння на помірному вогні. Зварити компот можна і з заморожених ягід, розморожувати їх заздалегідь не потрібно.
Додайте гвоздику і варіть компот 15-20 хвилин.
Процідіть. Змішайте з цукром, щоб розчинилися всі кристалики. Остудіть перед подачею.
Раніше ми писали: Чому варто додавати до страв кінзу