Ароматні та хрусткі: рецепт малосольних огірків
Якщо любите малосольні, то вам стане в пригоді цей рецепт. Зелень для засолювання можна брати будь-яку, але краще використовувати стандартний набір, який можна купити на будь-якому ринку: часник, парасольки кропу, листя хрону. Такі малосольні огірки, коли вони охолонуть, потрібно відразу поставити в холодильник, там вони збережуться довше.
Складові:
- 2 кг огірків;
- 5 зубчиків часнику;
- 3 парасольки кропу;
- 3 штуки листя хрону;
- 10 штук чорного перцю горошком;
- 5 штук листя смородини;
- 5 штук листя вишні.
Приготування:
Листя вишні, смородини, хрону та кропу вимийте й обсушіть. Огірки замочіть у холодній воді на кілька годин. Зубчики часнику розріжте навпіл.
Злийте з огірків воду, зріжте кінчики, щоб вони приготувалися швидше. Наріжте зелень, як вам зручно. Покладіть трохи на дно каструлі, або банки, додайте трохи часнику.
Зверху на зелень покладіть огірки, посипаючи кожен шар зеленню і часником. Додайте горошини чорного перцю. Накрийте огірки листям хрону.
Приготуйте гарячий розсол: закип’ятіть потрібну кількість води. Додайте сіль і зніміть із вогню. Перемішуйте сіль до повного розчинення. Дайте розсолу охолонути протягом п’яти хвилин і залийте ним огірки. Важливо: не використовуйте ароматизовану, або йодовану сіль. Краще беріть кам’яну, або кухонну сіль.
Зверху покладіть тарілку і поставте вантаж. Залиште огірки в розсолі на добу за кімнатної температури. І вони будуть готові. На шостий день вони вже будуть відчутно солоними.
Раніше ми писали:
Консервуємо без оцту: хрусткі огірки з порічками
Чому на городі псуються огірки та як це виправити
Рецепт легкої літньої закуски: огіркові роли з фетою та авокадо