Консервуємо без оцту: хрусткі огірки з порічками

Ягоди дають необхідну кислоту, тому для цієї заготовки не знадобиться оцет. А ще така консервація має дуже апетитний вигляд. Інгредієнти розраховані на одну банку об’ємом 2 літри.

Складові:

  • 8-12 огірків;
  • 8-10 штук чорного перцю горошком;
  • 2 парасольки кропу;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • 400 г порічок (червоної смородини);
  • 1 ч. ложка насіння гірчиці;
  • 800-1 000 мл води;
  • 1 ст. ложка солі;
  • 1 ч. ложка цукру.

Приготування:

Огірки залийте крижаною водою на 2-3 години. Це зробить їх більш хрусткими.

У стерилізовану банку покладіть перець, кріп, часник і частину смородини.

Помістіть туди огірки, чергуючи з ягодами. Зверху викладіть трохи ягід і насіння гірчиці.

З овочів можна зрізати кінчики з двох боків.

Залийте до самого верху окропом. Прикрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилин.

Потім перелийте рідину з банки в каструлю. Виміряйте кількість. Додайте сіль і цукор.

Кількість солі та цукру вказано з розрахунку на 1 літр води. Якщо її менше, кладіть трохи менше спецій.

Доведіть до кипіння. Простежте, щоб усі кристалики розчинилися.

Залийте киплячим маринадом огірки з червоною смородиною. Закатайте, переверніть і укутайте. Коли заготовки повністю охолонуть, перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Консервуємо без оцту: хрусткі огірки з порічками / Фото: зображення, згенеровано ШІ

Раніше ми писали:

Популярний соус із родзинкою: як приготувати аджику з яблуками

Чому на городі псуються огірки та як це виправити

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити