Банановий пиріг: простий рецепт від Євгена Клопотенка
Сьогодні, 23 січня, відзначають Міжнародний день пирога, тому можна сміливо експериментувати, спробувати приготувати щось нове! Український гуру кулінарного мистецтва – Євген Клопотенко поділився рецептом смачної випічки.
Банановий пиріг є одним із найпростіших у приготуванні десертів. Більш того він є дуже корисним, тому що в банані містяться бета-каротин, кальцій, калій, залізо, фтор та фосфор, які впливають на роботу всього організму.
Інгредієнти:
- 140 г вершкового масла (+для змащування)
- 140 г цукру
- 140 г борошна
- 2 яйця
- 7 г розпушувача
- 3 банани
Приготування:
Крок 1. Попередньо приготуйте бананові чипси. Включіть розігріватися духовку до 60 градусів.
Крок 2. Помийте та очистьте один банан і поріжте його кружечками. Чим тонші будуть слайси, тим більш хрусткими вони мають бути. Викладіть шматочки бананів на деко, застелене пергаментом і дві години підсушуйте.
Крок 3.Коли чипси будуть готові, знову розігрійте духовку, але вже до 180 градусів.
Крок 4. Приготуйте тісто для бананового пирога. Розм’якшене вершкове масло (140 г) змішайте зі 140 г цукру, збийте складники міксером, додайте 2 яйця і добре збийте знову. Борошно (140 г) змішайте з 7 г розпушувача та додайте все до рідкої суміші. Далі замішуйте тісто. Два банани поріжте дрібними кубиками й додайте в тісто, добре перемішайте.
Крок 5. Форму для запікання застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто у форму і зверху довільно викладіть бананові чипси. Запікайте в духовці протягом 30 хвилин. Дайте пирогу охолонути у формі, потім вийміть та поріжте його на шматочки.
Смачного!
Також за рецептами від провідного кулінара України можна приготувати пиріг на кефірі або дуже смачний та швидкий рецепт яблучного пирога в мультиварці.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram