• UA
  • RU
  • Частування на Трійцю: рецепт традиційного українського десерту

    На Трійцю у деяких регіонах не лише прикрашають домівки зеленню, але й частують традиційним печивом, яке називають голубами або ніциками.

    Складові:

    Для тіста

    • 0,5 літрова банка з горкою борошна;
    • 1 пачка (250 г) маргарина або масла;
    • 100 г сметани;
    • дрібка солі;
    • 3 жовтка.

    Для крему

    • 1 стакан цукру;
    • 3 білка;
    • 1 стакан горіхів;
    • цукрова пудра.

    Приготування:

    Маргарин натерти на тертці, додати сметану і жовтки. Поступово підсипаючи борошно, замісити м’яке, але не липке тісто. Поставити мінімум на годину в холодильник.

    Білки почати збивати міксером з дрібкою солі, поступово підсипаючи цукор і збільшуючи оберти міксера. Збити до стійких піків.

    Стакан горіхів подрібнити, всипати до білків, перемішати. Замість горіхів можна взяти жменю кокосової стружки.

    Вийняти тісто і поділити на невелики кульки. Можна розтачати в пласт і вирізати кружки формою або чашкою, як на вареники.

    Або кожну кульку розкачати у вараничку.

    На центр покласти чайну ложку білкової начинки, згорнути навпіл, а потім ще раз навпіл, легко притискаючи пальцем краї.

    Випікати при 180 градусах приблизно 20 хвилин. До гарної золотавої скоринки.

    Охолоджені присипати цукровою пудрою.

    Частування на Трійцю: рецепт традиційного українського десерту / Фото: Medunya

    Смачного!

    Раніше ми писали: Ні краплі олії: корисний перекус родом зі сходу

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити