Частування на Трійцю: рецепт традиційного українського десерту

На Трійцю у деяких регіонах не лише прикрашають домівки зеленню, але й частують традиційним печивом, яке називають голубами або ніциками.

Складові:

Для тіста

  • 0,5 літрова банка з горкою борошна;
  • 1 пачка (250 г) маргарина або масла;
  • 100 г сметани;
  • дрібка солі;
  • 3 жовтка.

Для крему

  • 1 стакан цукру;
  • 3 білка;
  • 1 стакан горіхів;
  • цукрова пудра.

Приготування:

Маргарин натерти на тертці, додати сметану і жовтки. Поступово підсипаючи борошно, замісити м’яке, але не липке тісто. Поставити мінімум на годину в холодильник.

Білки почати збивати міксером з дрібкою солі, поступово підсипаючи цукор і збільшуючи оберти міксера. Збити до стійких піків.

Стакан горіхів подрібнити, всипати до білків, перемішати. Замість горіхів можна взяти жменю кокосової стружки.

Вийняти тісто і поділити на невелики кульки. Можна розтачати в пласт і вирізати кружки формою або чашкою, як на вареники.

Або кожну кульку розкачати у вараничку.

На центр покласти чайну ложку білкової начинки, згорнути навпіл, а потім ще раз навпіл, легко притискаючи пальцем краї.

Випікати при 180 градусах приблизно 20 хвилин. До гарної золотавої скоринки.

Охолоджені присипати цукровою пудрою.

Частування на Трійцю: рецепт традиційного українського десерту / Фото: Medunya

Смачного!

Раніше ми писали: Ні краплі олії: корисний перекус родом зі сходу

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити