Частування на Трійцю: рецепт традиційного українського десерту
На Трійцю у деяких регіонах не лише прикрашають домівки зеленню, але й частують традиційним печивом, яке називають голубами або ніциками.
Складові:
Для тіста
- 0,5 літрова банка з горкою борошна;
- 1 пачка (250 г) маргарина або масла;
- 100 г сметани;
- дрібка солі;
- 3 жовтка.
Для крему
- 1 стакан цукру;
- 3 білка;
- 1 стакан горіхів;
- цукрова пудра.
Приготування:
Маргарин натерти на тертці, додати сметану і жовтки. Поступово підсипаючи борошно, замісити м’яке, але не липке тісто. Поставити мінімум на годину в холодильник.
Білки почати збивати міксером з дрібкою солі, поступово підсипаючи цукор і збільшуючи оберти міксера. Збити до стійких піків.
Стакан горіхів подрібнити, всипати до білків, перемішати. Замість горіхів можна взяти жменю кокосової стружки.
Вийняти тісто і поділити на невелики кульки. Можна розтачати в пласт і вирізати кружки формою або чашкою, як на вареники.
Або кожну кульку розкачати у вараничку.
На центр покласти чайну ложку білкової начинки, згорнути навпіл, а потім ще раз навпіл, легко притискаючи пальцем краї.
Випікати при 180 градусах приблизно 20 хвилин. До гарної золотавої скоринки.
Охолоджені присипати цукровою пудрою.
Смачного!
Раніше ми писали: Ні краплі олії: корисний перекус родом зі сходу