Чим окрім цукру підсолодити каву: секретні продукти, про які ви не знали
Кава зазвичай має гіркуватий смак, який добре поєднується з солодкістю. Саме тому більшість людей віддають перевагу каві з цукром. Білий цукор не завжди є бажаним інгредієнтом кави, чи то з міркувань здоров’я, чи то через бажання зменшити його споживання. Тож які альтернативи існують? Якщо ви обожнюєте солодку каву, але хотіли б відмовитися від великої кількості цукру, ці поради – для вас.
- Мед. Найпопулярніший продукт для заміни рафінованого цукру. Придбати мед легко і він може бути з різних рослин. Завжди можна обрати саме той смак, що підійде Вам. Мед також не псується та солодший за цукор.
- Какао-порошок. Здавалось би, як несолодкий какао може зробити каву солодкою. А секрет такий, доповнюючи каву какао, Ви відкриваєте її природню солодкість. Тут потрібні експерименти і починати слід з невеликої дози.
- Кориця. Корицю не можна назвати повноцінним замінником цукру, але вона покращує смак кави і робить її більш ароматною. Ще однією перевагою кориці є дуже низька її калорійність.
- Вершки. Якщо калорійність вас не дуже турбує, використовуйте натуральні вершки з коров’ячого молока. Свіжі вершки зроблять каву відчутно солодкою.
- Мигдальне молоко. Багато хто любить додавати в каву молоко. А для тих, хто не вживає коров’яче молоко, гарною альтернативою буде мигдальне. А приготувати його можна в домашніх умовах. Для цього потрібно залити склянку мигдальних горіхів водою і залишити на ніч, а вранці додати ще три склянки води і збити в блендері. Після цього суміш потрібно процідити через сито. Зберігати таке молоко можна в холодильнику не більше 5 днів.
- Тростинний цукор. Багатьом цей вид цукру став добре відомим. Його смак практично ідентичний класичному цукру, хоча його можна назвати благороднішим. Також тростинний цукор має більш багатий склад.
- Кардамон. Відрізняється солодко-гострим смаком. Містить велику кількість ефірних олій, завдяки чому гарячий напій стає дуже ароматним. Кардамон підтримує імунну систему, має знезаражувальні властивості.
- Кокосове молоко. Цей продукт цінується за свою густу кремову текстуру, швидко стає улюбленою солодкою альтернативою для любителів кави. Воно має високий вміст жиру, що добре підходить для кавових напоїв, і має нейтральний смак лише з відтінком кокосового присмаку.
Раніше ми писали: Каша з вином і гострим перцем: рецепт старокозацької пшоняної тетері